Leg og alvor i smuk harmoni

Jeg behøver ikke at arbejde, men jeg kan godt lide udfordringer, siger Christian Majgaard, der fylder 60 år onsdag.

Leg og alvor i smuk harmoni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynboen Christian Majgaard var i ti år koncerndirektør i Lego. Han fylder 60 år og er stadig aktiv

Leg og alvor er gået smukt hånd i hånd i Christian Majgaards liv. Både som topchef i erhvervslivet, som rådgiver, skribent, foredragsholder, sejler og familiemenneske.

I dag kalder han sig branding-ekspert, og med 35 års erfaring i bagagen er hans motto:

"Mættede markeder findes ikke, men derimod trætte marketingfolk."

Det er dette budskab, Christian Majgaard de seneste mange år har spredt over den ganske verden som branding-konsulent og foredragsholder.

Samtidig har han hjemme fra bopælen i Odense passet sin virksomhed, arbejdet i over en halv snes bestyrelser og fornøjet sig med både familie, jagt, sejlads og en anelse gymnastik.

"Jeg behøver ikke at arbejde, men jeg kan godt lide udfordringer, og så er jeg af natur nysgerrig. Hvis der sker noget nyt i verden inden for mit professionelle felt, så får jeg fat i det," siger han.

Onsdag er det 60 år siden, Christian Majgaard blev født i Odense, hvor hans far var direktør og moderen ejendomsmægler. Efter studier på Handelshøjskolen i Århus blev han i 1974 ansat i Lego-Gruppen, og steg de følgende fire år i graderne til chef for International Markedsanalyse.

Herfra sprang han til PA Consulting, men vendte i 1980 tilbage til Billund. Her havde han flere chefposter, inden han i 1990 steg helt til tops som koncerndirektør i Lego-Gruppen. Undervejs var han med til at opbygge Legoland-parkerne, udvikle robotserien Lego Mindstorms og indgå licensaftale med Harry Potter.

I år 2000 sagde Christian Majgaard farvel til direktionen i Lego-Gruppen. Han etablerede i stedet egen virksomhed, som han styrer fra Kronprinsensgade 21 i Odense.

Her kan han boltre sig med sine kerneinteresser: Branding, vision, forretningsudvikling og markedsorienteret strategiudvikling. Hans kunder er business schools og internationale virksomheder som bl.a. Heineken, Nestlé, Canon, Rabobank, B&O, Velux, Danisco og selvfølgelig Lego.

Og trods sine nu 60 år finder Christian Majgaard ikke tiden inde til at slå bremserne i.

"Som 60-årig er du erfaren nok til at vide, hvad der skal gøres, og rigeligt viril til at få det gjort," siger han spøgefuldt.

Den private Christian Majgaard har gennem årene tilbragt megen tid på Fyn. Efter flere års bopæl i Vejle flyttede han tilbage til sin fødeby Odense, og her har han nu slået rod. Han har siden 1972 været gift med Hanne, som er sygeplejerske og fra Mesinge ved Kerteminde, og parret har børnene Karen på 23 og Johannes på 26 år. En gravhund på tre år hører også til inderkredsen.

Sejlsport og jagt er blandt Majgaards store interesser. Han har fra barnsben sejlet Folkebåd, og i 1982 blev han dansk mester i BB10-klassen sammen med skibsbygger Anders Børresen. Han har senere haft foden på eget dæk i et par Folkebåde, og dyrker nu sejlsport i en elegant Beneteau, som ligger i Kerteminde i bekvem afstand af sommerhuset i Kikkenborg i udkanten af byen. Også som sejler har Majgaard brugt sine lederevner, da han i fire år fra 1977 var formand for Dansk Folkebådsklub.

Leg og alvor i smuk harmoni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce