Ledende porcelænsfigur


Ledende porcelænsfigur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Den mand, der ved mest om dansk porcelæn, Steen Nottelmann, der er museumsleder ved Royal Copenhagen, fylder 60 år tirsdag.

Han kom ind i porcelænsverdenen i forbindelse med Bing & Grøndahls 125 års jubilæumsudstilling i 1978, og han fulgte med i den store fusion, der samlede Den Kongelige Porcelainsfabrik, Bing & Grøndahl og fajancebrikken Aluminia i Royal Copenhagen.

Dermed er det i dag Nottelmanns ansvar at holde styr på over 60.000 genstande, tegninger og fotografier, der omfatter 232 års keramisk kulturarv i Danmark.

Den danske museumsleder har desuden været med til at arrangere udstillinger i udlandet - i Japan i forbindelse med regentparrets besøg i 2004 og i Rusland i forbindelse med genbegravelsen af kejserinde Dagmar i Sankt Petersborg sidste år. I samarbejde med dronningen har han også indrettet et porcelænsværelse med Flora Danica-stel i Christian VII's palæ.

Steen Nottelmann er i øvrigt en populær bordherre ved middagsselskaber, for mange mennesker har en gammel sukkerskål derhjemme, som de gerne vil vide mere om. Steen Nottelmanns kulturhistoriske viden rækker længere end porcelænet, og i 1998 udnævnte dronningen ham til genstandsrevisor for de kongelige samlinger på Rosenborg Slot.

(ritzau)

Ledende porcelænsfigur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce