Landsbylægen i fin form

Knud Frølich har haft stor fornøjelse af at spille tennis, siden han startede i AB, mens han studerede medicin i København.
Foto: Hans Sturesson

Landsbylægen i fin form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knud Frølich - 80 år på onsdag - spiller stadig tennis flere gange om ugen

V. SKERNINGE: - Man skal jo holde sig i gang, siger læge Knud Frølich, Kærvej i V. Skerninge, mens han pakker ketcheren ned for at køre til Svendborg og spille tennis. Det gør han to gange om ugen; om mandagen spiller han mixeddouble, og fredag herredouble.

- Det er blevet for hårdt at spille single, siger Knud Frølich, der onsdag fylder 80 år.

Han har spillet tennis siden han som ung tog til København for at studere medicin. Den gang spillede han i AB, Akademisk Boldklub, og nu er han medlem af V. Skerninge Tennisklub, der er særdeles aktiv og blandt andet har en +55 afdeling, som tæller 40 medlemmer.

- Den afdeling er blevet en vældig succes, og vi har et godt socialt samvær i klubben, siger Knud Frølich, der glæder sig til foråret, så han igen kan komme ud dog spille på grus.

Det sociale samvær nyder han også sammen med de andre deltagere på madholdet, som gennem 10 år er mødtes i skolekøkkenet på V. Skerninge Skole for at lære at lave mad. Det har de lært, men de fortsætter.

- Vi ynder at kalde det madlavning for finere mænd, siger Knud Frølich, der stadig er aktiv i bestyrelsen for Egebjerg Aftenskole, Paraplyen, som bl.a. har madlavningsholdet på programmet.

Knud Frølich er et kendt ansigt i lokalområdet. Han var 30 år landsbyens læge indtil han overdrog sin lægepraksis til sønnen Peter, der driver den i dag.

Det var Knud Frølichs far, der i 1933 flyttede med familien fra Aalborg til V. Skerninge for at starte her som praktiserende læge.

- Jeg tænkte godt nok over, hvordan folk ville modtage mig, da jeg kom hjem og overtog min fars praksis. Mange af patienterne kendte mig som den lille unge, der rendte rundt og legede, og nu var jeg så deres læge. Men det gik fint, fortæller Knud Frølich, der overtog farens praksis i 1962. Og godt 30 år efter gentog historien sig, da hans søn, Peter, tog over. Ham kendte patienterne også som den lille unge, der rendte rundt og legede.
Knud frølich
Knud frølich
Foto: Hans Sturesson

Landsbylægen i fin form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce