Læser og livsnyder på fuld tid


Læser og livsnyder på fuld tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefredaktør Egon Tøttrup sætter punktum efter 34 år på Fyens Stiftstidende

Det var Victor Borge, der om sin far fortalte, at han sad i Det Kongelige Kapel i 35 år.

- Og da han så kom hjem, kunne min mor næsten ikke kende ham!

Helt så stor en omvæltning bliver det ikke for Egon Tøttrup og hans familie, når han i dag siger farvel til Fyens Stiftstidende efter godt 34 år.

For den ansvarlige chefredaktør har efter grundig research af den tredje alders privilegier selv valgt at sætte punktum i god tid før den ultimative pensionsalder. Og dermed sikret sig en fremtidig position som læser og livsnyder på fuld tid.

En beslutning, som hans undersåtter har modtaget med forståelse men også iblandet lidt vemod. For efter de mange år er det ikke blot en vellidt chef, man tager afsked med, men også en epoke i avisens historie der sættes punktum for.

Tøttrup har været med til at ansætte de fleste, nuværende journalister på avisen - og de har lige som Olsenbandens hårdt prøvede håndlangere sat deres lid til, at "Egon har en plan - og at det nok skal gå altsammen".

I modsætning til Egon Olsens planer, så har Egon Tøttrup haft succes med sine. Fyens Stiftstidende er i dag et af de mest velkonsoliderede mediehuse i Danmark. En udvikling, der har accelereret inden for de seneste syv år med Egon Tøttrup og Poul Erik Andersen ved roret, og hvor resultaterne efter jysk målestok er værdige til betegnelsen "ikke så ringe endda".

For selv om han har levet over halvdelen af sine år på Fyn, så har Tøttrup ikke givet køb på sine jyske dyder: tålmodighed, lune og stædighed. Hvad der ud over de faglige kvalifikationer har været en styrke i hans lange karriere på avisen.

Og egenskaber som Stifts­tidendes tidligere chefredaktør Bent A. Koch forstod at værdsætte, da han for næsten 26 år siden udnævnte den unge redaktionschef på søndagsavisen til sin medredaktør. Sammen fik de i løbet af få år moderniseret og kvalificeret avisen både i indhold, design og produktion. Hvad der i en personalerevy gav anledning til gendåb af chefredaktionen som: Faderen, Sønnen og Den heldige Hånd.

Den jyske stædighed kom Egon Tøttrup til hjælp, da han i 1993 fik gennemtrumfet, at Stiftstidende blev morgenavis. For ham en naturlig konsekvens af, at TV 2 og andre nye tv-kanaler ville stjæle læsernes tid fra eftermiddagsavisen. Den vurdering tilsluttede de øvrige regionale aviser sig og fulgte kort tid efter det fynske eksempel.

Mesteren bag den fynske morgenavis har siden haft sin store andel i udviklingen af landets tredjeældste bladhus til en moderne medievirksomhed.

En god leder skal efter Tøttrups opfattelse have dømmekraft nok til at ansætte begavede mennesker til at udføre det arbejde, han selv ville have gjort. Og selvbeherskelse nok til ikke at blande sig alt for meget i deres arbejde.

Hvad han også i høj grad har efterlevet. For Tøttrup har tillid været nøgleordet i forhold til medarbejderne. En forudsætning for, at avisen og journalistikken kan fungere. En uhøjtidelig atmosfære og højt til loftet kendetegner det redaktionelle miljø, hvor medarbejderne er på fornavn med chefen - uden at der af den grund er tvivl om, hvor autoriteten ligger.

De mange års virke i "døgnets rejsestald" har på ingen måde svækket Egons forståelse for, at mennesket ikke lever af ord alene. Han værdsætter kulinariske oplevelser og rettidig omhu ved spisebordet. Og på samme måde som dagspressens forhold altid har ligget ham på sinde, lige så vedholdende er hans interesse for gode årgange fra druepressen! Nyttig viden for en livsnyder, der også har sans for kulturlivet i bred forstand - fra opera og rejser til kunst, teater, litteratur og sport.

De største slag har han slået på golfbanen - og lægger netop nu an til 18 nye huller på Midtfyn, hvor han er formand for anlægsselskabet bag Ringes nye golfbane.

Vejen til Ringe er ikke ukendt for familien Tøttrup. Her havde den sit domicil i 21 år, indtil Egon og fru Henny for to år siden valgte at blive storbymennesker med lejlighed i Odense centrum. Sidste år suppleret med havudsigt til Storebælt fra en nyerhvervet sommerbolig i Lundeborg. Og med plads nok til alle de historiske værker, som den gamle redaktør ser frem til at fordybe sig i - efter at have nærlæst den daglige avis.

Nu er Egon Tøttrup selv blevet en del af Stiftstidendes 235-årige historie. Da han som ung redaktionssekretær gjorde sin entre på avisen, var det i et gammelt bladhus, hvor ordene blev sat i bly og nyhederne trykt sort på hvidt. I dag er Fyens Stiftstidende en stor mediekoncern med mange platforme og en stærk økonomi.

Den gamle redaktør kan gå fra borde med god samvittighed og overlade kommandoen over koncernens flagskib til sin efterfølger. I fast overbevisning om, at den trykte avis fortsat vil være flagskibet i den fynske mediekoncern i mange år frem. Uanset om netaviserne har stor vækst, og nye fribyttere på dagbladsmarkedet har vist sig i horisonten.

Fra besætningen skal der lyde en stor tak med ønsket om, at du får rigtig mange gode år som læser og livsnyder på fuld tid.

Læser og livsnyder på fuld tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce