Lægen Jakob

Lars Ranthe der blev landskendt for rollen som Jakob i DRs tv-serie "Sommer" fylder 40 år onsdag d. 26 august 2009. Lars Ranthe er født på Vesterbro i København og er uddannet fra Odense Teater i 1998. Han har desuden medvirket i en række danske film, Gummi Tarzan, Bænken, Små Ulykker, Okay, De grønne slagtere, Brødre, Forbrydelsen, Adams æbler, Sprængfarlig bobme m.fl. (Kim Agersten/POLFOTO/arkiv)
Foto: AGERSTEN KIM/POLFOTO

Lægen Jakob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fra "Sommer" Portræt

Lars Ranthe, som i dag fylder 40, blev landskendt som lægen Jakob Sommer i DR’s dramaserie

Lars Ranthe er et godt bevis på, hvilken enorm gennemslagskraft fjernsynet stadig har, selv om seerne i dag er spredt ud over et hav af kanaler.

Han havde været med i hele 14 spillefilm, da Danmarks Radio håndplukkede ham til rollen som lægen Jakob i sin store dramaserie om lægefamilien Sommer fra Frederiksværk.

Det blev hans store gennembrud og gjorde ham kendt over det ganske land. Hver søndag aften kunne et par millioner seere følge hans meriter som udsendt for Læger Uden Grænser i Malawi og senere hjemme i familiens praksis og i hans snørklede forhold som kæreste med Mille og stedfar.

Da sidste afsnit af "Sommer" var sendt på DR 1 i november i fjor, kunne han dårligt gå på gaden i København, uden han mødte venlige bemærkninger som "Jamen, er det ikke?" - og det var det jo.

Siden tiden med "Sommer" har Lars Ranthe, som i dag fylder 40 år, haft nok af opgaver. Hele sommeren har han udfyldt en større rolle i DR’s julekalender "Pagten", og for tiden går han til prøver på Det Kongelige Teater, hvor han er med i dramaet "Richard III". En turnéopgave med Svalegangen i komedien "Kunst" står også i ordrebogen.

Lars Ranthe er født og opvokset i København, og bortset fra elevtiden på Odense Teater har han ikke forladt hovedstaden i længere perioder. Som knægt gik han til springgymnastik, og han havde knap rundet de ti år, før han fik sin debut i Søren Kragh-Jacobsens klassiker "Gummi Tarzan".

Herefter kastede han sig over breakdance, og i flere år var han - efter eget udsagn og sagt med et smil på læben - landets bedste af slagsen. Han kom på gymnasiet, spillede guitar sådan for sjov og var i flere år skibums i Alperne.

Det frie og sjove liv kom i mere faste rammer, da han blev optaget på Skuespillerskolen i Odense i 1994. Her gennemførte han en rigtig uddannelse, og i 1998 var han klar til at prøve isen af.

Han fik en række roller både i teaterforestillinger, spillefilm samt tv-serier. En af de større udfordringer var som Esben i "Adams æbler" i 2005, men han huskes også fra bl.a. filmene "De grønne slagtere" og "Brødre".

Også på teatret har der været bud efter Lars Ranthe. Han har spillet på Rialto Teatret, Bådteatret, Kanonhallen, Det Danske Teater og så sent som i år på Kronborg Slot i en ny dansk komedie.

Uden for scenen er Lars Ranthe et ivrigt friluftsmenneske, som har sat golfsporten højt på plakaten. Han bor i Valby sammen med skuespiller-kollegaen Christine Albeck Børge, som han mødte tilbage i elevtiden i Odense. Parret har to døtre.

Lægen Jakob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce