LO's travle budbringer

Bent Skovlund - Fagbevægelsen på Fyn / møde mod lukning af Arbejdstilsynet på Fyn

LO's travle budbringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsfeltet udvidet fra Fyn til København og hele Region Syddanmark

Det geografiske arbejdsfelt voksede enormt, da den tidligere formand for LO Fyn, Bent Skovlund, Klampenborgvej 53, Svendborg, for et par år siden skiftede job.

I forbindelse med en gennemgribende omlægning af LO-strukturen - en følge af kommunalreformen - var det slut med en selvstændig LO-afdeling på Fyn.

Dermed måtte Bent Skovlund, der fylder 60 år torsdag, sige farvel til det formandsjob, han havde beklædt siden 1997, og i stedet fortsætte som regionskonsulent og som sådan hele tiden være på farten.

For Bent Skovlund blev der således på ingen måde tale om noget brud med LO, tværtimod - ændringen betød alene, at han skiftede spor, så han nu har til opgave i praksis at fortælle politikerne, hvad der er LO's politik og ad den vej søge den omsat i handling.

Det giver ham en både spændende, afvekslende og travl hverdag, typisk med et par af ugens dage på LO's hovedkontor i København, resten af arbejdstiden på stadig fart mellem samarbejdspartnere i regionen, der med 15 sektioner under LO strækker sig i hele det område, der tidligere rummede Fyns Amt, Sønderjylland og Ribe Amt samt det halve Vejle-amt.

I sit nye job er Bent Skovlund både koordinator og tovholder for en række initiativer i regionen, blandt andet vækst- og erhvervsudvikling, integration og beskæftigelsesrådene.

Det nye forhandler- og formidlerjob passer Bent Skovlund glimrende. Han profiterer på sin store faglige viden, evnen til at lytte og debattere. Sammen med dygtige forhandlingsevner er det dét, som danner den spydspids, der skal skabe resultaterne.

Bent Skovlunds baggrund for opgavens rette løsning er

i alle henseender i orden.

Han er født og opvokset i Svendborg og blev udlært som smed og maskinarbejder på Svendborg Skibsværft.

Den faglige løbebane begyndte i virksomheden A/S Zeuthen & Aagaard/Contex, Svendborg, hvor han virkede en halv snes år og var medlem af klubbestyrelsen.

I 1982 blev han valgt som formand for Fællesorganisationen i Svendborg og indtrådte samtidig i LO/FO Fyns bestyrelse - poster som han bestred indtil 1997, hvor han blev valgt som fuldtidsformand for LO Fyns Amt. Allerede i 1993 blev han amtsformand for de fynske FO-afdelinger.

Det store engagement førte tidligt til en række tillidsposter, blandt andet som bestyrelsesmedlem i Fyns Erhvervsråd, TIC, Efterskolen Billeshave, Uddannelsesplan FYN, SVUF, Sydfyns Elforsyning, Amtsprogramrådet i Fyns Amt, PUC, Svendborg, skolebestyrelsen ved Østre Skole, Svendborg og Interreg II Fyns Amt.

Selv om det nye job giver megen kørsel, er det ikke noget, der trætter Bent Skovlund. Han lader godt op i den familiære hjemmebase i Svendborg, og når ferien melder sig, står der typisk Spanien eller Sydfrankrig på campingturens program.

Reception

i LO, Islands Brygge 32, København S, kl. 14.30-16.

LO's travle budbringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce