Kvindelig nazijæger fylder 70


Kvindelig nazijæger fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

København: Beate Klarsfeld blev første gang kendt, da hun i 1968 sneg sig ind til et CDU-møde med et falsk pressekort og gav den tidligere tyske kansler, Kurt Georg Kiesinger, en lussing, mens hun råbte "Nazi, Nazi!".

Lussingen til Kiesinger skyldtes, at han under Anden Verdenskrig var medlem af det tyske nazistparti og desuden havde arbejdet for udenrigsministeriets propagandaafdeling.

Siden blev den hårdtslående tysk/franske journalist både berømt og berygtet for sit arbejde med at opklare nazismens forbrydelser.

I flere år jagtede hun sammen med sin mand, den rumænskfødte jøde Serge Klarsfeld, nazistiske krigsforbrydere i Tyskland og Latinamerika og deres kollaboratører i Frankrig.

Hr. og fru Klarsfeld viede en stor del af deres liv til kampen for at få de ansvarlige dømt. Parret blev blandt andet kendt for at bringe Gestapochefen Klaus Barbie - med tilnavnet "slagteren fra Lyon" - for retten. Han havde undgået retsforfølgelse i 33 år, men i 1987 blev han idømt fængsel på livstid i Frankrig.

Beate Klarsfeld var selv datter af en værnemagtssoldat. Hun stiftede i 1979 The Beate Klarsfeld Foundation, der kæmpede imod antisemitisme og støttede staten Israel. Fredag den 13. februar fylder Beate Klarsfeld 70 år.

/ritzau/

Kvindelig nazijæger fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce