Med indvielsen af Farvergården i går er Kulturmaskinen nu helt oppe i fart
Odense: I går kom der for alvor fart i Odenses nye kulturelle legeplads, Kultur­maskinen.

Den har været i gang siden januar i år, men først i går blev Kulturmaskinen sat i femte gear.

Og det med fuld musik, balloner og optog i anledning af den officielle åbning af Farvergården, der er Kulturmaskinens udendørs lege-område.

Flere tusinde mennesker kiggede i løbet af eftermiddagen forbi Farvergården, der ligger i en baggård bag Magasinet, og de nød musikken, vejret, hinanden og Farvergården. De fleste af de små med en ballon i hånden. De fleste af de store med en kold øl direkte fra fad.

De var kommet ud i forårssolen for at se Farvergården og for at opleve underholdningen, som blandt andet bestod af et optog og tre koncerter med Moussa Diallo, Marie Carmen Koppel og Mads Langer.

Begejstret men træt

Midt i det hele stod Cille Bjørn. Lige dele træt og begejstret efter en dag med mange timer i Kulturmaskinens tjeneste.

Men de var hver og en det hele værd for tilrettelæggeren af åbningsprogrammet.

- Jeg kunne ikke være mere glad, for dagen er forløbet perfekt, og der har været en lille festivalstemning, lød det fra Cille Bjørn, mens Mads Langer spillede de sidste vers af sin koncert, der samtidig markede slutningen på den officielle åbning af Farvergården.

- Det er en lettelse, for jeg havde noget kort tid til at lave programmet. Alt er klappet, og folk har virkelig løftet i flok. Det har været så fantastisk.

- Der har været fokus på Farvergården siden klokken 8 i morges, og det har været en fed dag, kunne Cille Bjørn konstatere, da klokken nærmede sig 17.

- Nu er jeg pissetræt, for jeg har ikke fået noget at spise hele dagen, smilede hun velvidende, at der var flere timer tilbage i arbejdsdagen.

- Nu skal der ryddes op, for vi har et andet arrangement her til aften (i går, red.). Vi skal have pillet scenen ned og stillet noget nyt op lynhurtigt.

- Så det bliver sent, inden jeg får benene op på sofabordet, smilede hun og gik videre til næste opgave.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Ejer stolt af resultatet

Mads Langer lukkede festen

Anker Boye glad for baggården

Anker Boye glad for baggården