Kreativ Mulerdreng


Kreativ Mulerdreng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere 50 års-jubilar på Roulund, Karlo Lindskog, Odense, fylder 95 år

Tidligere kontorchef Karlo Lindskog, Westermannsvej 4, Odense M, fylder 95 år lørdag.

Karlo Lindskog er gammel Odense-dreng og har boet i byen hele sit liv.

Han fik realeksamen fra Mulernes Legatskole, og da der var rift om Mulerdrengene på byens virksomheder, betød det for Karlo Lindskogs vedkommende en livslang ansættelse på A/S Roulunds Fabriker, først på Rugårdsvej og siden på Hestehaven i Hjallese.

Virksomheden udvidede voldsomt i de år, han var ansat, først som elev og til slut som kontorchef. Han opnåede det i dag meget sjældne 50 års jubilæum i samme virksomhed og modtog ved jubilæet den kongelige belønningsmedalje i guld.

Fra sin ungdom har Karlo Lindskog været passioneret frimærkesamler. I mange år deltog han i organisatorisk arbejde inden for filateliens verden. Hans Grønlands-samling var internationalt anerkendt, og han har også fået mange udmærkelser for sin indsats for filatelien og for sin samling.

Bag det beskedne ydre banker der et stort hjerte, og Karlo Lindskog har ydet store tjenester til forskellige former for velgørenhedsarbejde, f.eks. for Børnehjælpsdagen og for Lions Club Odense. For Lions Danmark har han udnyttet sit tegnetalent og tegnet en række pins med udgangspunkt i H.C. Andersens eventyr.

Disse pins har været brugt ved Lions-møder rundt i verden, og også på dette område har Karlo Lindskog høstet fortjent anerkendelse.

Lokalt var han i mange år den drivende kraft i det såkaldte OPUS-udvalg, der i næsten 30 år sørgede for at udforme H.C. Andersen-særstempler, der kun blev brugt til stempling på anfordring i ét år fra digterens fødselsdag den 2. april, og som derfor er blevet et samlerobjekt.

Da Karlo Lindskog også har samlet på autografer, opbyggede han i OPUS-årene en kæmpesamling af kort og kuverter med H.C. Andersen-motiver og -stempler og med autografer af mange af de prominente besøgende, som byen fik på eventyrdigterens fødselsdag. Det store materiale er nu overdraget til Stadsarkivet.

Reception

Odd Fellow Logen på Nonnebakken, Odense, lørdag kl. 11-14.

Kreativ Mulerdreng

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce