Kraglunds

Foto: GRAFIK&KLINISK FOTO OUH +45 6541

Kraglunds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

kur mod krisen Portræt

Den nu 50-årige direktør Jane Kraglund skal føre Fyns sygehuse gennem krisen uden fyringer

I sin barndom i Vendsyssel lærte Jane Kraglund at lytte og tænke, inden hun talte, at rationere de store rosende ord og beholde armene ind til kroppen i stedet for at fare op.

De egenskaber har hun så rigeligt brug for i sit nuværende job. Hun har siden efteråret været administrerende direktør på Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus, og dermed chef for ét af Skandinaviens største sygehuse. 10.200 ansatte og et årligt driftsbudget på knap fem milliarder kroner har hun ansvaret for.

Det er noget af en mundfuld, men Jane Kraglund følte sig godt klædt på til opgaven, da lederne i Region Syddanmark i efteråret skulle finde en afløser for Jens-Otto S. Jeppesen, som pludselig bekendtgjorde, at han havde fået nyt job.

Siden sin uddannelse som cand. scient. pol. i Århus i 1988 har Jane Kraglund, som lørdag fylder 50 år, i godt 20 år arbejdet med sundheds­politik og sygehuse. Inden hun i efteråret tog turen til den fynske side af Lillebælt, har hun haft sine arbejdspladser i de tre jyske amter, der i dag indgår i Region Syddanmark. Og som sundhedsdirektør i regionen siden 2007 havde hun det store overblik over hele det store syddanske område.

I regionshovedsædet i Vejle er Jane Kraglund kendt som en faglig dygtig, lyttende og resultatorienteret chef. Dét er en lederstil, hun søger at fortsætte på OUH, selv om det er den hidtil største mundfuld i hendes karriere.

I de forløbne fire måneder i chefstolen på OUH har hun holdt stribevis af møder og været på en omfattende besøgsrunde på hospitalets afdelinger i fem fynske byer. Foran hende på skrivebordet ligger dynger af papir, som blandt andet fortæller, at OUH og Svendborg Sygehus også er kriseramt med et aktuelt underskud på 110 millioner kroner.

I hovedstadsområdet har underskud medført store fyrerunder på sygehusene, men Jane Kraglund håber, at det kan undgås på Fyn. Hun har sat en spareplan i gang, som skal virke i løbet af et års tid.

- Det er vigtigt at få skabt balance i økonomien. Sammen med afdelingerne undersøger vi, hvor vi kan rationalisere, effektivisere og styre opgaverne mere hensigtsmæssigt. Jeg har stor tiltro til, at det lykkes, og at vi undgår fyringer, sagde sygehuschefen forleden til Stiftstidende.

Jane Kraglund har også som målsætning, at der skal skabes et godt arbejdsmiljø og en høj faglighed på de fynske sygehuse. Og så vil hun styrke OUH’s særlige opgaver: forskning, uddannelse og de højt specialiserede behandlinger.

I sine år som chef har Jane Kraglund vænnet sig til en arbejdsuge på 50-60 timer. Det piver hun nu ikke over, men der skal helst være tid til den ugentlige tennis, og så bare lidt fritid med familien hjemme i Bredballe ved Vejle.

Kraglunds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce