Kongen byder Daniel velkommen i familien


Kongen byder Daniel velkommen i familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han fik en svær start, men nu er Daniel Westling, fuldt ud accepteret af det svenske kongehus

Stockholm: Det er en rigtig eventyrhistorie, der nu kan ende lykkeligt, efter at den svenske kronprinsesse Victoria tirsdag kunne proklamere sin forlovelse med kæresten gennem syv år, Daniel Westling. Han bliver efter brylluppet prins af Västergötland, men da han er født uden blåt blod i årene, lå det bestemt ikke i kortene, at han en dag skulle få prinsessen og det halve kongerige.

I begyndelsen af deres forhold havde den svenske konge, Kong Carl Gustaf, svært ved at skjule, at han gerne havde set sin ældste datter og Sveriges tronarving gift med en mere passende ægtefælle. Men et videoklip på kongefamiliens hjemmeside viser, at de tider er forbi.

Speciel dag for Sverige

- Vi har lært Daniel godt at kende i de forgangne år, og vi har set, at det er en ung herre, der arbejder hårdt og tager livet alvorligt. Jeg har med glæde givet mit samtykke. Selvfølgelig er det en særlig dag for os, men det er også en speciel dag for Sverige, siger kongen i videoen.

Også hans kone, dronning Silvia, er fuld af lovprisninger over for sin kommende svigersøn.

- Vi tager imod Daniel med åbne arme i vores familie. Jeg oplever ham som ydmyg, men også bestemt. Nu tages der hul på et nyt kapitel, og jeg er meget glad på Victorias og Daniels vegne, siger hun.

Over store dele af Sverige er der også begejstring for forlovelsen og det kommende bryllup, der skal finde sted i foråret 2010. Hundredvis af mennesker tog tirsdag opstilling foran kongeslottet, Drottingholm, for at være med til at fejre det royale par. Og også fra politisk side har der været lykønskninger til det kronprinsessen og hendes forlovede.

Den socialdemokratiske leder, Mona Sahlin, var blandt de første gratulanter. Hun sendte en buket til det nyforlovede par og sagde i en kommentar, at hun altid har haft stor respekt for kronprinsessen, som i hendes øjne er en både varm og intelligent person. /ritzau/TT

Kongen byder Daniel velkommen i familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce