TV-INTERVIEW: Egentlig skulle scenen-er-din dommer Mads Vangsø have været direktør. Nu gælder det i stedet humoren, selv om han ikke er så sjov derhjemme, påstår han
Et stor hvid port og en hæk i Hornbæk. Det er det eneste, der kan få komikeren Mads Vangsø til at slappe af og føle sig helt tryg, når tingene nogle gange bliver lidt for sjove. For det gør de indimellem, også selvom man er komiker og skal leve af at være sjov. Men det er der altså råd for: sommerhuset i Hornbæk.

- Når jeg kører ind igennem den store hvide port, så er jeg i Mads-Land. Det giver mig ro, hvis lokummet brænder. Så lukker jeg porten, kigger ud gennem busken og siger "fuck af" til dem alle sammen. Lige meget hvad, så bliver jeg her. Det er en slags helle for mig, forklarer komikeren.

Og der kan godt blive brug for heller, især når man som Mads Vangsø sender live seks dage om ugen, både i radioen og som dommer i "Scenen er din" på TV2. Derfor har han også brug for at kunne koble helt fra og bare slappe af, når han er hjemme.

Overhovedet ikke sjov

- Det er fint, at folk opfatter mig som én, der bare er sjov, for det er mit job, og det er den vare, jeg skal levere. Men når jeg er hjemme, har jeg fri, og så er jeg overhovedet ikke sjov, tværtimod. Så neddrosler jeg det og sætter andre i fokus.

- Jeg elsker at være sammen med sjove mennesker og bare sidde uden at sige noget og se på, at de fyrer den af og er vildt skægge, forklarer Mads Vangsø. Han er sikker på, at årsagen skal findes i, at han får styret sit behov for at være sjov på arbejdet.

- Hvis mit liv skulle være sjovt hele tiden, så ville jeg ikke kunne holde mig selv ud. Det er ikke ensbetydende med, at jeg er røvkedelig. Men det er noget andet, jeg jagter i fritiden. Blandt andet ikke at sætte mig selv i centrum som den sjove, erklærer komikeren.

Skjorten strammer

Det har altid været meningen, at Mads Vangsø skulle sættes i centrum - bare ikke som sjov mand, men derimod gerne som direktør og helst i en mellemstor dansk virksomhed.

Der var fra familien en helt naturlig forventning om, at Mads Vangsø skulle slå sine folder i erhvervslivet, så derfor virkede det selvfølgeligt, at han startede på handelsskolen. Men snart begyndte den dueblå Mærsk-skjorte at stramme, og Mads Vangsø blev nødt til at træffe nogle valg.

- Der var nogle andre ting, jeg også ville, blandt andet stand-uppen. Og det kan man jo ikke lave samtidig med, at man også er god i statistik. Det var et bevidst fravalg, og der røg nationaløkonomien altså, fortæller Mads Vangsø med et grin.

Stand-up komiker

I stedet satsede han på stand-up, som han straks følte sig meget mere hjemme i. Og det er da også blevet til en hel del siden - så meget, at det kan give komikeren selv åndenød.

- Forleden dag lavede jeg en liste over alle de ting, jeg har lavet. Og når jeg kigger tilbage, så undrer det mig, at der har været perioder, hvor jeg har siddet og kedet mig, for der stod så sindssygt mange ting på den liste, fortæller Mads Vangsø.

Det har da også sin pris, at have fingrene med i så mange spil, erkender han. For to år siden blev han nødt til at holde halvandet års pause for at finde gnisten igen.

- Jeg gik bare kold og kunne ikke holde ud at høre på mig selv mere. Jeg tænkte, at jeg ville holde fri i et halvt år for lige at få hovedet oven vande igen, men det blev pludselig til halvandet år, fordi jeg havde brug for det, forklarer Mads Vangsø.

Han har besluttet, at hvis han nogensinde får brug for sådan en pause igen, så skal det være en mulighed, også økonomisk.

Ikke føle sig tvunget

- Jeg ved ikke, om jeg er decideret rig, men jeg har råd til ikke at lave noget i et år hvis det var det, jeg ville. Det har altid været vigtigt for mig at have råd til at lade være. For denne her branche er hård nok i forvejen.

- Når man engang i mellem ikke kan få ideer og ikke føler, at man leverer noget ordentligt, så har jeg ikke brug for også at have en X-faktor, der hedder penge. Jeg vil ikke føle mig tvunget til det, jeg gør, fastslår Mads Vangsø.
  • fyens.dk