Kongelig bødker

Finn Johansen fylder 60.
Foto: Jørgen Hansen

Kongelig bødker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finn Johansen, som i dag fylder 60 år, har sat sine tydelige aftryk i Fyns sportsverden

Når der skal sættes liv i festen og alle historierne fra den fynske sportsverden er endevendt, har Finn Johansen en trumf i ærmet, som han aldrig bliver træt af at hive frem.

Den foregår i Grønland og skriver sig tilbage til 1968. Finn Johansen var da 20 år og aftjente sin værnepligt i Søværnet.

Da kongeskibet "Dannebrog" skulle på togt til Grønland, var den unge fynbo tilknyttet besætningen som bødker. Han var netop blevet udlært slagter i Virum, og med et sådant svendebrev kunne han gøre stor gavn som proviantmand.

Højdepunktet på togtet var besøget af kong Frederik og dronning Ingrid. Parret blev fløjet fra København til Nordatlanten og tilbragte en tid om bord. Den senere så kendte tv-kok Axel Larsen gjorde også tjeneste på "Dannebrog", og sammen med bl.a. ham havde Finn Johansen fornøjelsen af at sørge for traktementet for kongeparret.

Det viste sig senere at være kong Frederiks sidste togt med "Dannebrog", så Finn Johansen har i dag æren af at være en af de få tilbageværende kongelige bødkere på kongeskibet.

Det er i dag 60 år siden Finn Johansen kom til verden. Han er født og opvokset i Aarup, og rejste som ung til København, hvor han havde fået en læreplads hos en slagter i Virum.

Da svendebrevet har hjemme og soldatertiden i Søværnet var aftjent, flyttede han hjem til Fyn. Her har han boet siden, de seneste mange år sammen med sin kone, Rie, på Njalsvej 274 i Odense NV.

Efter en tid i en forretning i Nørregade i Odense blev Finn Johansen ansat i i fiskeafdelingen i KYPA i det daværende Tarup Center. Han rykkede senere ind til Føtex på Vesterbro, hvor han stadig huskes som den lille glade afdelingsleder i fiskeafdelingen. Arbejdet gav ham ikke blot det daglige brød, men også tilnavnet "Finn Fisk", som siden har fulgt ham trofast og kærligt i den fynske sportsverden.

Fra Føtex kom Finn Johansen til Roulund i Odense. Her var han i flere år, inden han kom til Idrættens Daghøjskole i den tidligere Bolbro Skole, hvor han arbejdede med udviklingshæmmede. I dag er Finn Johansen tilknyttet Tarup Ungdomsskole, og her er det de unge, som har hans bevågenhed.

Sporten har - og fylder stadig - en meget stor del af den gamle slagters liv. Som helt ung forsøgte han sig som nævefighter, men boksningen måtte dog snart vige for boldspillet. Under læretiden i København nåede han nogle kampe på B93's divisionshold i fodbold, og her på Fyn har han brugt sit talent og sine lederevner i flere klubber.

Han har spillet i Aarup og været ungdomsformand og træner i Ubberud. I Otterup har han været træner og ungdomsformand i seks år. I Kværndrup har opgaverne heddet ungdomskonsulent og træner.

Endelig har Finn Johansen ydet en stor indsats i Odense KFUM, hvor han de seneste otte år har været ungdomsformand. Han har også været dommer, deltaget i fodboldens råd og skudt flere fodboldskoler i gang.

Finn Johansen har aldrig kendt til ordet "nej", når en udfordring lå foran ham.

"Der skal jo ske noget," har været hans motto gennem de nu 60 år.

Også håndbold er der blevet tid til for den flittige sportsmand. Efter en tid som aktiv spiller i OH77 (AIK/Frem) gik han ind i bestyrelsesarbejdet, og han har også været ungdomsformand og træner. Han har også passet fløjten som divisionsdommer i håndbold.

Den smule fritid, der er tilbage i Finn Johansens kalender, bruger han på bowling og på familien. Han har deltaget på både KFUM og RBK's bowlinghold og er kendt som en rigtig humørbombe, når den runde tunge kugle sendes af sted.

Finn Johansen er far til to voksne sønner, som begge har fået to børn og bor på Fyn.

Åbent hus

Odense KFUM's klubhus, Rismarksvænget 11, Odense V, lørdag den 9. februar kl.13-17.

Kongelig bødker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce