Kongehusets solist


Kongehusets solist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske popdronning Lene Siel fylder 40 år

Hun har solgt mere end en million plader i Danmark. Hun er dronningens foretrukne solist, når der skal festes i Kongehuset. Og hun har sunget sammen med stjernenavne som bl.a. John Denver, Roger Whittaker og Helmut Lotti.

Sangeren Lene Siel, der torsdag fylder 40 år, har drevet det vidt, siden hun som teenager weekendoptrådte sammen med sin far og sin søster på lokale scener i sin nordjyske hjemegn.

Med sin klokkeklare røst, det kønne blonde ydre og et repertoire i den bløde ende af poppen er Lene Siel ofte blevet sammenlignet med Sissel Kyrkjebø. Og som det er tilfældet med hendes norske kollega, berører Lene Siels sange ofte emnet tro, og mange af hendes koncerter bliver givet i danske kirker. Således også med en koncertturné i indeværende år.

Lene Siel færdiggjorde en handelseksamen i København, men et korjob i et studie i Göteborg vendte op og ned på prioriteringerne. En medarbejder fra et pladeselskab i København hørte tilfældigvis hendes stemme, og det første snart til en kontrakt.

Siden 1991 har Lene Siel udsendt 12 album - heriblandt "Mine favoritter" fra 1996, hvor hun synger duetter med Richard Claiderman og John Denver. Pladen solgte mere end 200.000 eksemplarer. 12 gange har hun optrådt for det danske kongehus, blandt andet ved kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks bryllupsfest.

Lene Siel har også deltaget i arrangementer for Kræftens Bekæmpelse, og i 1994 gav hun en række koncerter for danske og udenlandske FN-soldater i Kroatien og Bosnien.

Privat er hun gift med musikeren Elo "Luffe" Lindhardsen. De bor i Hellerup med deres tre døtre Julie, Emilie og Emma. De to ældste af pigerne fik sidste år konstateret den svære ryglidelse skoliose, der viser sig ved skæv ryg.

Gudskelov er skoliose ikke noget, man dør af, betonede Lene Siel i interview og understregede, at karrieren "så må rette sig lidt ind", og at hun vil indskrænke sig til at udsende en ny cd hvert andet år. (ritzau)

Kongehusets solist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce