Kong Georg

Georg Karnøe - skyttekongen måtte abdicere.
Foto: John Fredy

Kong Georg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokat Georg Karnøe fyldte 65 i går - og blev hyldet fra både land og vand

Når man fylder 65, bliver man hyldet af 90 kammerater i kjole og hvidt og saluteret tre gange fra land og tre gange fra vand - hvis man da er regerende skyttekonge i Odense forenede Skydeselskab.

Det var advokat Georg Karnøe indtil i går, da selskabet markerede sin 192 års stiftelsesdag og skyttekongens fødselsdag på Næsbyhoved Slotsbanke.

- Det er bedst at blive skyttekonge i sit 64. år, for så er man sikker på at blive fejret ordentligt på den runde dag året efter, spøgte Georg Karnøe, der som siddende regent havde den behagelige pligt at servere morgenmad i hjemmet for selskabets bestyrelse, der til gengæld fragtede ham til den årlige festskydning i den grønne skov.

Her ventede morgenparaden og salutkanonerne - og således behørigt hyldet skulle man tro advokat Karnøe skikket til at gentage bedriften. Men det skete ikke, og tilmed skuffede den nu detroniserede skyttekonge sit selskabs protektor, prins Henrik, der jo gerne vil have en konge­titel, men som missede muligheden i går. Hvor han ganske vist ikke selv var til stede - men hvor skyttekongen traditionen tro skød de første tre for prinsen og de næste tre for sig selv.

- Men ingen af delene lykkedes, konstaterede Georg Karnøe, der har været skyttebroder siden 1989 - anbefalet af to medlemmer, som man skal, hvis man vil ind i det gode selskab.

- De må jo have ment, at jeg passede ind i det. At jeg har en god indstilling til livet og en positiv holdning i det hele taget, sagde Georg Karnøe, der tidligere har modtaget selskabets særlige hædersbevisning for flittigt fremmøde, og som også har deltaget i alle årets skydninger.

Kong Georg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce