Koncernchef og familiefar

POLFOTO 10.03.2005 J¯rgen Vig Knudstorp er direkt¯r for Lego i Billund.

Koncernchef og familiefar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEDTUR: Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør i Lego, er manden der med benhårde besparelser skal rette op på Legos milliard-underskud

HANS SKUDSMÅL er, at han er et rigtigt familiemenneske, behagelig, festlig og positiv. Han er også begavet, hurtig i opfattelsen, og så bliver han aldrig stresset, undtagen når han skal skride til fyringer.

I denne tid er Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør i Lego Company, mere stresset, end han bryder sig om.

For den verdensomspændende koncern er røget ud på sin absolut største nedtur nogensinde med et kæmpe underskud på knap to milliarder kroner i 2004.

Det uagtet, at Jørgen Vig Knudstorp, siden han satte sig i chefstolen for et halvt år siden, har skåret næsten ind til benet med frasalg af Legolandparkerne, masseafskedigelser og nu formentlig også må skride til flytning af produktionen til et billigland som enten Kina, Østeuropa eller Mexico.

SELVOM rygterne længe har rumlet om Legos dårlige indtjening, kom det bag på alle, at det var så galt fat.

For Billund uden Lego er næsten utænkeligt. Men med Jørgen Vig Knudstorp i spidsen for legetøjskoncernen, er det måske ikke længere utopi. Ikke fordi det er det, han er gået efter, men tallene taler sit eget sprog.

I februar måned kom det første pip fra Jørgen Vig Knudstorp om, at der var noget galt.

I Børsen lagde han op til, at en radikal forandring kunne blive nødvendig, selv om det var utrolig farligt at gennemføre den.

Dengang troede alle, at han hentydede til den barske udrensning i ledelsesgruppen et par måneder tidligere. Men at hans ord også kom til at omfatte hele koncernen, blev en offentlig hemmelighed tirsdag, da regnskabet for 2004 blev offentliggjort.

JØRGENVIG Knudstorp er 35 år, far til tre små børn og gift med en lægestuderende.

Han bor i Århus, fordi det er mest praktisk af hensyn til børnene. Med en omfattende rejseaktivitet og lange arbejdsdage, er det nemlig ikke altid, at han kan nå at hente børnene i daginstitutionerne.

Han er uddannet cand. oecon fra Århus Universitet, hvor han også har været gæsteforelæser, oven i købet med så stor succes, at de studerende i 2001 gav ham Den Gyldne Pegepind for sin inspirerende og entusiastiske undervisning.

I 1998 tog han en Ph.D., AU og blev ansat som konsulent i McKinsey & Company. Efter nogle år kom han til Lego, hvor han blev vicepresident.

Da Kjeld Kirk Christensen sidste efterår forlod chefposten, blev Jørgen Vig Knudstorp ny koncernchef med ansvar for firmaets overlevelse - en opgave, der siden har hvilet tungt på hans skuldre, uden det dog har forhindret ham i at sove roligt om natten.

-JEGER god til at fokusere, når jeg har besluttet mig for, at noget skal lykkes, sagde han for et par måneder siden i et interview i JydskeVestkysten.

Han er en rastløs type og synes, at tingene skal gå hurtigt. Men han er også arbejdsbi og kan uden problemer arbejde hårdt i dagevis uden ret meget søvn.

Til gengæld er han ethundrede procent til stede, når han er sammen med familien, og især de tre børn. Så snart han kan komme til det, er det ham, der putter dem og læser godnathistorie.

Når han skal slappe rigtig af, vil han helst på vandre- eller skiture i de norske fjelde. Her har han god tid til at tænke mange tanker færdig. For det med at tænke over tingene, ligger nok til mig, siger han.
jørgen vig knudstorp
35 år. Bor i Århus. Gift. Har tre børn.

Okt. 2004 administrerende direktør i Lego Company.

2000 vicepresident i Lego.

1998 konsulent i Mckinsey & Company.

1998 Ph.D, AU

1995 Cand. oecon fra Århus Universitet.

Koncernchef og familiefar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce