Kommunernes superskurk ved forhandlingsbordet fylder 50

Den konservative borgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler, fylder 50. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix 2017)

Kommunernes superskurk ved forhandlingsbordet fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en udsat post at være kommunernes ansigt udadtil, når der skal forhandles nye overenskomster.

Det kan Michael Ziegler, der fylder 50 år tirsdag den 27. februar, om nogen skrive under på.

Han har siden 2009 været chefforhandler på det offentliges vegne, når der skal aftales løn og andre vilkår med fagforeningerne.

Sjældent har situationen været så tilspidset som i 2013, hvor forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening endte i en konflikt og fire ugers lockout, der først blev afbrudt med et indgreb fra regeringen.

Skældsordene stod i kø, da Michael Ziegler blev udråbt til lærernes fjende nummer ét i striden om arbejdstid. Efterlyst for mordforsøg på den danske model, stod der på et skilt til en demonstration.

Men fra politisk hold hersker der respekt for hans integritet, vedholdenhed og forhandlingsevne.

I Høje Taastrup har han siddet i byrådet, siden han var 21 år, og stået bag større og større valgsejre til de konservative over de seneste årtier.

I 2005 blev Michael Ziegler valgt til borgmester og satte dermed en stopper for 20 års socialdemokratisk styre. Ved det seneste valg slugte hans parti så mange stemmer i vestegnskommunen, at det har absolut flertal i byrådet.

Han er også blevet næstformand for Det Konservative Folkeparti på landsplan, men et spring til landspolitik har han endnu ikke været fristet af.

Dagene omkring den runde fødselsdag i år står i øvrigt igen i forhandlingernes tegn, da der skal nye overenskomster på plads.

Den tovtrækning kommenterede han med et eksempel på sin underspillede humor, da han for nylig på de sociale medier delte et billede af sig selv i rollen som superskurken Darth Vader fra Star Wars-filmene. (Ritzau)

Kommunernes superskurk ved forhandlingsbordet fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce