Komikkens frontfigur


Komikkens frontfigur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han har både nedture og succeser bag sig, Casper Christensen, som fylder 40 år

Komikeren Casper Christensen fylder i dag 40 år.

Over 15 år har han arbejdet sig frem fra komikkens undergrund på små stand up-scener til at være Danmarks førende komiker. Casper Christensen er for sin generation, hvad Dirch Passer har været for tidligere generationer.

På små og store scener og i tv har Casper Christensen været foregangsmand for den underholdning og humor, der op gennem 90'erne afløste 80'ernes lune og joviale stemning med Linie 3 og Finn Nørbygaard som de mest prominente.

Casper Christensen introducerede stand up comedy til Danmark, og den første inspiration hentede han fra en film med Steve Martin, som han købte i 1987. Den nye form for humor var mere bidende og skarpere end tidligere. Mere ondskabsfuld og perfid, vil nogle mene, men Casper Christensen kunne ikke holdes nede, og han var klar til at arbejde for sagen.

Han begyndte med "Den harme linje" i ungdomsprogrammet Transit fra 1991-1993, hvor seere kunne ringe ind og få en ordentlig overhaling af Casper Christensen. I 1994 trådte han ind på den store folkelige scene som vært for "Husk lige tandbørsten", der lagde gaderne øde fredag aften.

Frisk i replikken og med en ukuelig energi, men i en lidt mildere version end den, han turnerede rundt med som stand up-komiker, tog danskerne den unge komiker til sig. Samtidig var grunden lagt til, at komikere blev de foretrukne tv-værter, og en stribe nye navne fulgte i Casper Christensens fodspor.

Men han viste kort efter, at han ikke havde lagt gadedrengsattituderne fra stand up-scenen fra sig, da han i prime time som vært for Dansk Grammy sammenlignede Hanne Boels tandsæt med en hests. Grov og ondskabsfuld tordnede kritikerne igen.

Efter års konstant optur oplevede Casper Christensen noget, der minder om en fiasko, da han sammen med sin samarbejdspartner Lars Hjortshøj lavede tv-programmet Safari, der faldt til jorden.

Nedturen varede kort, inden Casper Christensen i 1996 og 1997 igen indtog en provokerende rolle med radioprogrammet "Tæskeholdet". Fuldstændig respektløs radio uden grænser, som også endte med en stribe politianmeldelser, da fans af programmet forstyrrede den offentlige orden ved at stimle sammen foran radiostudiet.

I 1999 begyndte Casper Christensen at lave Casper & Mandrilaftalen, et minimalistisk og surrealistisk tv-show sendt i dårligste sendetid sent om aftenen på DR2. Men programmet fandt sine faste fans, der dyrkede og forgudede de spøjse karakterer, der gæstede Caspers tv-show. Det var også i Mandrilaftalen, at Casper Christensen fandt sammen med Frank Hvam. De to udviklede et partnerskab, der stadig giver resultater.

Først lavede de den første danske sitcom i form af Langt fra Las Vegas og siden komedieserien Klovn, hvor seerne nærmest får det dårligt af pinagtighed ved at følge Casper og Frank.

I både Langt fra Las Vegas og Klovn hedder Casper Christensens figur Casper og spiller på det offentlige billede af ham. Han fremstiller sig selv som både arrogant, selvglad og overlegen i sin rolle i Klovn. De samme egenskaber har kritikere heftet på ham, da han var frontfigur i fiaskoen TV 2 Radio, samt når han lukker ned for sit privatliv med kæresten Iben Hjejle. (ritzau)

Komikkens frontfigur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce