Knudsens comeback

Det Berlingske Officins nye koncernchef bliver den nuværende chefredaktør Lisbeth Knudsen. Hun fortsætter også i stillingen som chefredaktør.
Foto: Kim Nielsen/POLFOTO.

Knudsens comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For et år siden stod hun uden arbejde - nu er Lisbeth Knudsen blevet koncernchef

"Kom ud af flyverskjulet. Du skal turde slås med drengene. Du skal have viljen til magten".

Sådan lyder et af de gode råd, som Lisbeth Knudsen flittigt nævner i sit netværk for kvindelige topledere.

Og den 54-årige journalist ved, hvad hun taler om. Hun har mere end 30 års erfaring indenfor både avisbranchen, radio og tv, og stiger nu helt til tops i den danske medieverden.

I går blev hun udnævnt til koncernchef i Det Berlingske Officin, og bliver dermed ansvarlig for den britisk ejede Mecom Groups aktiviteter i Danmark. Hun overtager den tunge post efter John Allwood, som har været konstitueret i stillingen siden august.

Lisbeth Knudsen fortsætter samtidig som chefredaktør for Berlingske Tidende. Det er et job, som hun overtog i april i år, da chefredaktør Niels Lunde og hans kollega Elisabeth Lühne besluttede at forlade avisen.

Hvis Lisbeth Knudsen havde valgt sporten til sin karierre kunne man med rette tale om et fornemt comeback. Hun måtte i fjor sige farvel til Danmarks Radio efter otte års tjeneste, og stod reelt uden job, indtil Berlingske Tidende hentede hende hjem i foråret.

Det var netop på Berlingeren, at Lisbeth Knudsen indledte og formede sin lederkarriere. Hun blev ansat i 1975 som nyuddannet journalist, og kastede sig med ildhu over det politiske stof. Efter to år som reporter på Christiansborg fik hun, som blot 24-årig, sin første chefkasket på hovedet som leder af bladets politiske redaktion, og den beholdt hun i syv år, indtil den blev skiftet ud med kasketten som erhvervsredaktør.

Den øverste ledelse i Pilestræde spottede snart hendes evner som leder, og i 1986 blev Lisbeth Knudsen medlem af Berlingske Tidendes chefredaktion.

Fire år senere stod fagbevægelsen uden en kyndig kaptajn til at føre flagskibet Det Fri Aktuelt fri af de skær, der havde påført avisen både oplagsnedgang og milliontab. LO's og Socialdemokratiets top skikkede bud til Lisbeth Knudsen, og den da 37-årige fabrikantdatter fra Frederiksberg kunne i 1990 sætte sig i stolen som administrerende chefredaktør for Det Fri Aktuelt.

Hun lagde mange kræfter og ideer i at bringe bladet på ret køl, men lige lidt hjalp det. Både læsere og annoncører valgte andre græsgange. I 1993 blev hun også udnævnt til administrerende direktør for avisen, som nu havde skiftet navn til blot at hedde Aktuelt. Hun blev på A-pressens kommandobro frem til 1998, da hun blev hentet til Danmarks Radio som nyhedsdirektør.

I denne funktion har hun været ankermand bag etableringen af den fælles nyhedsorganisation, DR Nyheder, og for al nyhedsproduktion på alle platforme frem til i fjor.

Danmark Radio var på grund af milliard-overskridelser af budgettet for DR-Byen i Ørestaden nødt til at spænde livremmen ind og svinge sparekniven. Det betød bl.a. en beskæring i chefkredsen, og her blev Lisbeth Knudsen offer i en større rokade. I november tog sit gode tøj og gik med udsigt til at skulle arbejde under en chef, som hun klart gjorde opmærksom på, at hun havde den store respekt for.

Herefter fik Lisbeth Knudsen en tænkepause, indtil hun i foråret blev hentet tilbage til Berlingske Tidende.

I sit nye topjob bliver hendes vigtigste opgave at få den store mediekoncern til at tjene penge til sine ejere. Her får hun rigeligt brug for et af de råd, som hun har formuleret i sit netværk for kvindelige topledere. Det lyder:

"Vær hærfører. Ikke bare coach. Du skal som leder vise vejen og være foran."

Knudsens comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce