Klostret førte ham til Svendborg

Lars Søgaard Sørensen: - Noget, man kun ser en gang i livet.
Foto: Andreas Bastiansen

Klostret førte ham til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

32-årige Lars Søgaard Sørensen fik et hint om de store udgravninger, og nu er han ansat som museumsinspektør på Svendborg Museum

SVENDBORG: Lars Søgaard Sørensen har en broder i Svendborg, og broderen gjorde opmærksom på, at der var gang i udgravningerne i Svendborg. Den 32-årige nyudklækkede arkæolog ringede derefter fra bopælen i Århus til museumsinsepktør Per O. Thomsen i Svendborg - og så var han ansat til at være med til at hjælpe med det, der blev nogle af de mest omfattende udgravninger i Svendborg i mange år, nemlig middelalderklostret ved Svendborg Banegård.

Indsatsen her har nu resulteret i, at Lars Søgaard Sørensen er ansat som museumsinspektør i foreløbig et år. - Mit område bliver middelalderen, og så skal jeg sagsbehandle efter museumslovens kapitel otte, som drejer sig om arkæologiske udgravninger, inden byggerier og anlægsarbejder. Dem regner museet med, at der bliver en del af i den kommende tid, når motorvejsbyggeriet er slut. Derefter ventes det, at der bliver gang i byggeaktiviteten i Svendborg, bl.a. i det nye store boligområde Tankefuld, siger Lars Søgaard Sørensen.

Han er født i Aabenraa og blev færdig med sine studier ved Aarhus Universitet i februar i år. Under sine studier medvirkede han i fire år ved udgravninger flere steder i landet, bl.a. i Ribe, København og Randers, så hans erfaringer på det felt er store.
Lars Søgaard Sørensen er ansat som ny museumsinspektør
Lars Søgaard Sørensen er ansat som ny museumsinspektør
Foto: Andreas Bastiansen

Kun én gang i livet

- Udgravningerne i Svendborg har helt klart været en oplevelse. Den største var at se, hvor velbevaret bygningsværket er. Det var stort, og det er noget, som kun sker en gang i livet, siger Lars Søgaard Sørensen.

Han skal nu være museumsinspektør Per O. Thomsen behjælpelig med at skrive den såkaldte bygherre-rapport, som Banedanmark skal have. Senere skal der udarbejdes en arkæologisk beretning. Begge steder skal Lars Søgaard Sørensen bidrage med det rent tekniske. Han får måske også lov til at give bidrag til den publikation, som skal udgives om Svendborgs gråbrødrekloster. Udgravningerne har nemlig nødvendiggjort en omskrivning af hele det store klosterkompleks bygningshistorie. Indtil videre bevarer Lars Søgaard Sørensen sin bopæl i Århus, hvor hans kæreste har arbejde som sekretær på Institut for information og mediekundskab. Viser det sig, at hans stilling i Svendborg bliver gjort permanent, er parret helt indstillet på at bosætte sig i Svendborg.

I sin fritid løber Lars Søgaard Sørensen en del, og i tiden i Århus var han politisk aktiv i Det radikale Venstre, men nu er han indstillet på,at det er det nye job, helt og fuldt skal have hans opmærksomhed.

Klostret førte ham til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce