Klippefast ankermand


Klippefast ankermand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten Schnell-Lauritzen er ikke sådan at slå af pinden
Når lyden slår fra, teksterne mangler, eller et indslag kikser, får seerne et glimt af Morten Schnell-Lauritzens personlighed. Intet kan rokke den 32-årige TV Avis-vært, og i de tilspidsede situationer stråler hans jyske ro ind i de danske stuer. Men Morten Schnell-Lauritzen er også vant til at lave tv under ekstreme forhold.

- Jeg er jyde, så min personlighed er ikke til faldskærmsudspring og bungy jump. For mig er det derimod en stor udfordring at møde 100.000 seere, tre timer efter jeg er mødt på arbejde, siger han.

Morten Schnell-Lauritzen arbejder til dagligt som studievært på DR's morgennyheder, men i disse dage er han sommerferieafløser på de sene nyheder. I sit stille sind glæder han sig dog til at vende tilbage til de anderledes arbejdstider på morgenfladen.

- De fleste ville nok hade, at møde klokken fire om morgenen og have fri klokken 11 om formiddagen, men jeg holder meget af det. Jeg får ikke smadret mit privatliv, for jeg har vænnet mig til at gå i seng klokken 11 om aftenen og stå op klokken tre om morgenen. Så sover jeg et par timer om eftermiddagen, og så fungerer alting igen, fortæller han.

Roligheden selv

Den stoiske ro, der kendetegner den 32-årige journalist, hjælper ham meget i arbejdet på morgennyhedernes wild west-agtige redaktion. Han husker særligt én gang, hvor han pludselig blev kastet ind som royal rapporter.

- Jeg har aldrig interesseret mig for royalt stof, så da Mary og kronprins Frederiks forlovelse blev annonceret klokken ni om morgenen, måtte jeg pludselig træde til og køre ekstra-udsendelsen, hvor jeg mere eller mindre måtte skyde fra hoften i halvanden time, griner han.

Når Morten Schnell-Lauritzen ikke guider seerne gennem royale forlovelser og urolighederne i Irak, er han en aktiv sportsmand. Noget, som de skæve arbejdstider også kræver af ham.

- Normalt cykler jeg to til tre gange om ugen og prøver også at klemme en løbetur ind i mellem. Det er vigtigt for mig, fordi jeg skal være i god form, når jeg arbejder på så skæve arbejdstider. Det kræver et fysisk overskud, siger han.

Morten Schnell-Lauritzen har holdt sig i form, siden han snørrede sit første par pigsko i atletikklubben i Vejle. Selvom han stædigt holder fast i sin jyske jordbundethed, har han dog overskredet grænser, som mange aldrig kommer til at få et glimt af.

- Jeg har løbet tre maratonløb, mens jeg gik til atletik. Men jeg regnede det nok ikke som noget særligt, da både min far og min bror havde løbet flere løb. På den måde kan man sige, at jeg ikke fik det fra fremmede, fortæller han.

Barn lige om hjørnet

Om Morten Schnell-Lauritzen kommer til at give løbeskoene i arv til sine børn, må stå hen i det uvisse, for han er ikke far endnu. Selvom det er meget tæt på.

- Min kæreste og jeg venter vores første barn, og det er jo noget af det største, man kan komme ud for. Det glæder vi os enormt til, siger han.

Morten Schnell-Lauritzen har kendt sin kæreste, siden han gik på Danmarks Journalisthøjskole i slutningen af det sidste årtusinde. Han og kæresten flyttede sammen til København, da hun fik job som økonom i hovedstaden. Den jyske journalist har ikke meget at sige til flytningen fra fastlandet, da han altid har tilpasset sig omgivelserne. Derfor er han heller ikke bange for at få nattesøvnen spoleret af familieforøgelsen, da den nok falder sammen med, at hans vikariat på den sene TV Avis er slut.

Morten Schnell-Lauritzens jyske gener forråder ham aldrig. Han kan vænne sig til hvad som helst. Derfor glæder han sig også lidt til, at han skal tilbage til DR's morgennyheder, hvor han møder klokken fire om morgenen.foto: dr

Klippefast ankermand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce