Klavs Jørgens mor bliver 75


Klavs Jørgens mor bliver 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GRETHE SØNCK: Aftenens forestilling i Cirkusrevyen bliver ekstra festlig: Grethe Sønck hyldes i finalenummeret
HUN ER BLEVET kaldt Danmarks Doris Day og Europas Ella Fitzgerald. Hun synger jazzmelodier og dansktop-viser med lige stor begejstring og professionalisme.

I mere end et halvt århundrede har folk klasket sig på lårene af grin, når Grethe Sønck har ageret malkepige eller myresluger, og i lige så mange år har hun formået at fastholde et hengivent og trofast publikum.

KARRIEREN BEGYNDTE på Bakken i 1947, hvor Grethe Sønck, der i dag fylder 75 år, blev engageret som syngepige i restaurant Sommerlyst. Hun snød sig til pladsen, da man skulle være 18 år, men med få måneder til myndighedsalderen lagde hun lidt til. Sammen med Cleo og Snehvide slap hun gennem nåleøjet ved en audition for 20 piger, og hele sommeren sang hun pæne, men lystige viser for et begejstret publikum i Sommerlyst.

Grethe Sønck slog sig siden an som jazzsangerinde, hvilket hun havde stor succes med blandt andet i Sverige. Men også Paris, Bruxelles og Monte Carlo, hvor hun optrådte for Grace Kelly og Fyrst Rainer, stod på Grethes turneplan.

"KLAVS JØRGENS MOR" fristes man til at kalde Grethe. Klassikeren har været Grethe Søncks varemærke, siden hun i 1959 lancerede den sørgmuntre vise om malkepigen, som har ventet på brev fra kæresten i Amerika i 15 år. Men talentet rækker langt ud over sangstemmen. I 1962 debuterede hun i Cirkusrevyen som revyskuespillerinde, hvor hun i alt har stået på plakaten 10 gange. Det komiske naturtalent, som enhver dansker kender fra tv-quissen "Gæt & Grimmaser", har udfoldet sig i 49 revyer blandt andet i Nykøbing Fasterrevyen, Vinterrevyen på Amagerscenen og sidst i Rottefælden i 2002.

GRETHE SØNCK har heller ikke holdt sig tilbage fra det store lærred. Hun medvirkede i sin første spillefilm, Naboerne af Bent Christensen og Leif Panduro, i 1966 og siden hen har hun været på rollelisten i en lang række danske film lige fra Olsenbanden og Soldaterkammerater til Krummerne.

EGNE BØRN ER ikke en del af Grethe Søncks liv, og hun har været alene, siden hun efter 24 års parløb i 1982 mistede sin mand nummer to. Det var revymanden Volmer Sørensen, og hun bor fortsat i huset i nordsjællandske Rågeleje, og bofællen er en gravhund.

GRETHE SØNCK, der endnu i 1947 hed Grethe Ingeborg Nikolausson, har altid bevaret et nært forhold til karrierens begyndelsessted, Bakken, hvor hun har fejret sin 50-års fødselsdag, sit 25-års og sit 40-års jubilæum. I 1993 modtog Grethe Sønck Bakkens fornemmeste pris, Bakkens Oscar. Grethe Sønck, som tog kunstner-efternavnet Sønck inspireret af stedfaderens efternavn Søncksen, fejrer sin 75 års fødsesdag i dag på Bakken i restaurant Madam Blå og i senere Cirkusrevyens 18-forestilling, når skuespillerne hylder deres kollega i finalenummeret.

I søndagsavisen bringer Fyens Stiftstidende et længere interview med Grethe Sønck.

Klavs Jørgens mor bliver 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce