Kinesisk verdensstjerne

Zhang Ziyi.
Foto: STR/AP

Kinesisk verdensstjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kinesiske skuespiller Zhang Ziyi, der fylder 30 år i dag, var sammen med Hugh Grant udset til at spille hovedrollerne i Susanne Biers film "Lost for Words".

Efter at Grant afblæste sin medvirken, er projektet tilsyneladende sat på stand-by, og det er usikkert, om det i hele taget bliver til noget.

Derimod virker det aldeles sikkert, at der i de kommende år venter en lang række store roller til den efterspurgte Zhang Ziyi, både på hendes asiatiske "hjemmemarked" og ude i den store verden.

Sin unge alder til trods har hun allerede medvirket i mere end en snes film. Det internationale gennembrud kom i "Vejen hjem", der blev hædret med Sølvbjørnen på festivalen i Berlin i 2000.

Her arbejdede Zhang for første gang sammen med Zhang Yimou, der også instruerede hende i "Hero", en af de kinesiske film, der fik et stort publikum over hele verden.

Blandt hendes øvrige film kan nævnes "Tiger på spring, drage i skjul", instrueret af Ang Lee, "2046", "House of Flying Daggers" og Hollywood-produktionen "En geishas erindringer".

Det er næsten 10 år siden, den kinesiske stjerne havde sin første amerikanske rolle i "Rush Hour 2". Dengang talte og forstod hun ikke engelsk, så hendes medspiller, Jackie Chan, måtte oversætte alle instruktørens anvisninger.

Zhang Ziyi fik senere indhentet det sproglige efterslæb og har fortalt, at det blandt andet skete ved at lytte til rapperen Eminems tekster. (ritzau)

Kinesisk verdensstjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce