Keld Heicks autentiske tidsmaskine


Keld Heicks autentiske tidsmaskine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

Det var den unge guitarist Johnny Stage, der overtalte Keld Heick til at kaste sig ud i en genindspilning af en række sange fra 1950’erne og 1960’erne. De havde arbejdet sammen på en hyldestplade til Joe Meek og fundet ud af, at de havde samme forkærlighed for musik af Buddy Holly, Cliff & The Shadows og Paul Anka med flere.

- Udgangspunktet var en plade med de sange, jeg lyttede til som ung. Derfor fik albummet titlen "Time Machine" - tidsmaskinen, fortæller Keld Heick.

De aftale, at albummet skulle indspilles præcis, som man ville have gjort dengang. Ikke noget med synthesizere. De var fuldstændig bandlyst.

- Vi har udelukkende brugt rigtige guitarer, strygere og blæsere. Det kan man tydeligt høre. Det har ikke den der plasticlyd, der trods alt er over en synthesizer, der skal lyde som en violin, konstaterer Heick, der kalder det en sjov og spændende måde at vende tilbage til pladestudiet på.

Kun medvirket af lyst

Fra starten var Heick og Stage enige om, at det skulle være et hyggeprojekt. Det skulle drives af lyst og ikke have en deadline. Derfor har de kun indspillet, når de har været oplagte, hvilket man kan høre, mener Keld Heick. De medvirkende musikere har også medvirket af lyst. Ellers var det aldrig blevet til noget.

- Det havde været alt for dyrt med violinister, trompetister og cellister. Derfor har de medvirket, fordi de har samme kærlighed for denne musik.

Speciel plads i hjertet

Keld Heick har haft det fantastisk med at indsynge de 18 sange, da han er blevet sendt tilbage til teenageårene.

- Den musik, man vokser op med, vil altid have en speciel plads i ens hjerte. Ricky Nelson, Buddy Holly og Eddie Cochran betyder meget for mig. Derfor var det så overvældende at komme tilbage i tiden og synge disse sange. Ikke fordi jeg på nogen måde har et misforhold til det, jeg ellers laver. Men der var mange følelser i at indspille sange, jeg hørte som 12-14-årig.

Skulle det vise sig, at der ikke er andre, der deler hans fascination for denne musik, tager han det ikke så tungt:

- Jeg er glad for resultatet, og det var sjovt at lave. Mere kan man ikke forlange. Men det skulle da være mærkeligt, hvis ikke der var andre, der havde lyst til at genopdage eksempelvis Eddie Cochran.

Modsat meget af den moderne musik, der er klinisk renset for fejl, har man valgt at beholde småfejlene her.

- Pladen lever måske netop i kraft af småfejlene. Det er ikke perfekt, for det var det ikke dengang.

"Time Machine" udkommer den 24. februar

Keld Heicks autentiske tidsmaskine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce