Karavane af grønne sager

Grøntsagerne strutter af sundhed, og børn og voksne jubler over Mek Peks underholdning på Flakhaven i forbindelse med starten på forårskaravanen "Smag foråret".

Karavane af grønne sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KAMPAGNE: Danske Væksthusgartnere satte karavanen "Smag foråret" i gang fra Odense med Mek Pek og Claus Meyer

Borgmester Anker Boye - uden Tina Turner - skulle have været der, men en togforsinkelse betød, at han ikke kunne nå frem til at holde åbningstalen, da Danske Væksthusgartnere i går satte forårskaravanen "Smag Foråret" i gang på Flakhaven i Odense.

I stedet for var det entertaineren Mek Pek, der fik lov at indlede fremstødet for danske grøntsager med sang og musik.

- Vi skal i dag fejre, at foråret er på vej, og vi skal smage på grøntsagerne. De står jo derude i drivhusene og strutter af sundhed, sagde Mek Pek.

Kort efter begyndte det at regne, men det tog ikke modet fra den populære showmand, der charmerede sig ind hos tilskuerne, heraf mange børn, med sin optræden og røde "tomattrompet". Han havde skrevet en speciel sang om grøntsager i dagens anledning, men publikum fik også den mere kendte "Åh abe".
Mek Pek får en snak med børnene, mens regnen siler ned.
Mek Pek får en snak med børnene, mens regnen siler ned.

Tager ingen skade

Herefter tog den fra tv kendte Claus Meyer over, og han lovpriste i høje toner de danske væksthusgartneres produkter:

- Jeg antager, at de grøntsager, vi køber, er mindre end 24 timer gamle. Sådan har det ikke altid været. Da jeg var dreng, fik vi mange dybtfrosne grøntsager, som min mor havde for vane at koge lidt for længe, så de smattede ud. Min far pressede mig til at spise dem med ordene: "Kommer de ned, er det kun godt, og kommer de op igen, har du ikke taget skade".

Til gengæld syntes Claus Meyer, at folk skulle vente med at spise så mange jordbærkager med udenlandske jordbær uden for sæsonen, men vente til de danske bliver modne.

Han slog også et slag for flere krydderurter i maden: - Et stykke kød med krydderurter løfter det op mod himlen, sagde han. Omvendt brød han sig ikke om tomater i salatskålen: - Det har fanden skabt. De to ting skal holdes adskilt, understregede kokken og igangsætteren.
Og børnene går helt agurk.
Og børnene går helt agurk.

Smagsprøver

Således belært fik tilhørerne på Flakhaven smagsprøver på forårets friske grøntsager, som omfattede tomater, agurker, salat, champignon og krydderurter.

- Danskerne spiser mere frugt og grøntsager end tidligere, men der er stadig et stykke vej til de 600 gram om dagen, sagde formanden for Danske Væksthusgartnere, Mads Pedersen, Bellinge, inden karavanen bestående af forårsdekorerede lastbiler og torveboder satte i gang med kurs mod seks andre danske byer, nemlig Brønderslev, Aabenraa, Holstebro, Århus, Frederiksberg og Næstved.

- Vi tager på en landsturné for at fejre, at de danske grøntsager nu igen er i butikkerne, og at de faktisk ikke kan blive bedre netop nu. Vi har masser af friske grønne produkter med, så vi kan dele den gode smag af forår med så mange som muligt, begrunder Mads Pedersen initiativet.

Karavane af grønne sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce