Jyden, bolden og pengene

S¯nderjyskEs nye trÊner Morten Bruun holdt skarpt ¯je med sine spillere, da S¯nderjyskE s¯ndag tabte 0-1 til Esbjerg i SAS Ligaen. Kampen blev spillet p Haderslev Stadion.

Jyden, bolden og pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KARRIERE: Morten Bruun er en besindig jyde, også hvad angår penge. Han vil vide præcis hvor meget, der går ind hver måned

454 kampe for Silkeborg IF taler deres tydelige sprog. Den tidligere professionelle fodboldspiller og -træner Morten Bruun er ikke alene loyal. Han er også en mand, der kan lide visheden om, hvad der venter ham.

Den har han godt nok ikke helt i øjeblikket. Med begrundelsen dårlig kemi mellem ham og spillerne blev han 1. maj i år fyret fra sit job som cheftræner i den nu nedrykkede Superligaklub SønderjyskE og har siden fungeret som VM-kommentator for DR Sporten, med hvem han også har truffet aftale om at kommentere 17 Superligakampe i efteråret. Men når lønoverførslerne fra SønderjyskE ophører næste sommer, ved den 41-årige fodboldveteran ikke, hvad der skal ske.

MORTEN BRUUN er på alle måder jysk. Han tænker sig grundigt og længe om, inden han svarer, og svarene er korte og præcise. Her er ingen overflødig snik-snak. Når det gælder privatøkonomi, er han efter eget udsagn en slags "nypuritaner":

- Jeg vil meget nødigt låne penge, og det har jeg næsten kunnet efterleve. Jeg bor trods alt i et hus, men jeg vil meget, meget hellere spare op til tingene først, siger han med eftertryk. Derfor gør Morten Bruun sig ikke de store spekulationer om lånetyper og forrentning.

- Det interesserer mig ikke ret meget, og jeg har heller ikke så frygteligt meget forstand på det, men vi har et fastforrentet lån, for jeg hader de der flexting. Jeg vil vide, hvor meget jeg skal betale hver måned, siger han.

FOR Morten Bruun betyder penge først og fremmest sikkerhed og tryghed, også selv om en fodboldkarriere af og til kan være en udfordring for begge dele:

- De ansættelsesforhold, jeg har haft i de sidste par år, har været sådan noget kludetæppeagtigt noget, og der har da været perioder, hvor jeg ikke har været 100 procent sikker på, om jeg havde en indtjening et halvt år frem i tiden. Det var ikke noget ubetinget gode.

Morten Bruun blev professionel fodboldspiller i 1985. I 1988 kom han til Silkeborg, men først i 1997 blev han fuldtidsprofessionel. To år tidligere havde han uddannet sig til journalist og havde således bestridt et deltidsjob som informationschef i Jysk Boldspil Union, indtil han begyndte at kunne leve af sin passion på banen.

SELVSAMME bane løb Morten Bruun tynd, indtil han i 2001 stoppede sin aktive karriere for i stedet at fortsætte som cheftræner. Det var han i ni måneder, hvorefter han delte sin tid mellem jobbet som pressechef i klubben og kommentatorarbejde for Kanal 5, indtil trænerjobbet i SønderjyskE meldte sig. Forinden havde Morten Bruun takket nej til tilbuddet om at blive direktør i Silkeborg:

- Det passede ikke til mig. Jeg er ikke nogen talmagiker, og jeg ville hellere ud på græsset end sidde bag et skrivebord. Og så havde jeg en drøm om at blive træner, hvad jeg jo også blev.

HANLÆGGER ikke skjul på, at han godt kunne tænke sig en dag at komme til at stå på sidelinjen som træner igen. Og at trænerjobbet giver væsentligt bedre end at være fodboldkommentator.

- Det er et vellønnet job, men det synes jeg også, det skal være.

Morten Bruun bor i Højbjerg ved Århus sammen med hustruen Lene, der er journalist i Danmarks Radio, og parrets tre børn: Rebekka på 13, Villads på 9 og Thea på 5 år.

Sommmerferien gik i år til Tyrkiet. Da Morten Bruun blev fyret i foråret, besluttede familien at "vende den ubehagelige oplevelse til noget positivt", og så blev den ellers planlagte sommerhusferie i Sønderjylland erstattet med rejsen sydpå.

- I dagligdagen tror jeg måske, jeg er lidt sparsommelig, men når det så handler om at skulle holde en fest, sætte et rum i stand eller tage på en ferie, så gider jeg ikke stå bagefter og tænke, at jeg nok skulle have brugt den sidste tusindkroneseddel, for at det havde været helt perfekt, fortæller Morten Bruun om sit forhold til at bruge penge.

JEGSKAL på safari i Afrika sammen med min søn, og det er noget, som har været planlagt gennem halvandet år, og som vi begge sparer op til. Jeg har sat 1000 kroner ind hver måned og han 50 kroner. Det, synes jeg, er den fede måde at gøre sådan noget på. Han må godt få fornemmelsen - og det må jeg sådan set også - af, at det ikke bare er noget, man lige gør.

Jyden, bolden og pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce