Juristen, der satte fut i fjernsynet, fylder 70

Forfatter og jurist Suzanne Bjerrehuus fylder 70 år torsdag den 22. februar 2018.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018)

Juristen, der satte fut i fjernsynet, fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Suzanne Bjerrehuus fylder 70 år torsdag den 22. februar.

Jurist, tv-vært, brevkasseredaktør, bestyrelsesmedlem, skuespillerinde, klummeskribent, debattør, model, folketingskandidat, forfatter og foredragsholder.

Suzanne Bjerrehuus har haft et farverigt liv både personligt og professionelt.

Hun kom til verden i slutningen af vinteren 1948 og voksede op i København, hvor hun blandt andet gik på Ingrid Jespersens Pigeskole.

Senere studerede hun jura ved Københavns Universitet og dimitterede derfra i 1976. Ved siden af studierne arbejdede hun som model og skuespillerinde.

Efter sin uddannelse gjorde Suzanne Bjerrehuus karriere hos OECD og Mercuri Urval, inden hun blev chef for Det Konservative Folkepartis politisk-økonomiske afdeling i 1986. Et parti, som hun også stillede op for, men kom i clinch med på grund af udtalelser om Christiania.

Suzanne Bjerrehuus er dog kendt fra meget mere end forretningslivet og filmlærrederne. Hun fik tilbudt jobbet som medvært i bankoprogrammet "Super Chancen" på DR, blev vært på TV2-succesen "Eleva2ren" og senere morgenvært på TV3.

I 1995 fik Suzanne Bjerrehuus konstateret kræft i den ene mandel. Hun beskrev sit forløb i bogen "Er vinter nær".

Suzanne Bjerrehuus skulle have fejret den runde fødselsdag i Miami, Florida, men i januar oplyste hun på Facebook, at hun har vejrtræknings- og stemmeproblemer på grund af senskader fra strålebehandlingen.

- Jeg går nu til behandling hos kompetente læger på Bispebjerg Hospital og på Rigshospitalet og har tillid til, at jeg kommer i bedring i løbet af foråret, skrev hun.

Suzanne Bjerrehuus er stadig en del af offentligheden og har aldrig holdt sig tilbage fra at sige sin mening eller trække på egne erfaringer i blandt andet radioprogrammet "Mads & Monopolet" og som medvært i tv-programmet "Mormors bordel".

- Jeg kan godt lide at skifte spor og gøre noget fuldstændig andet, end jeg plejer. Der går altid en djævel i mig, når der bliver for meget stilstand, sagde hun til Berlingske i 2011.

Suzanne Bjerrehuus er gift med erhvervsmanden Asger Aamund. (Ritzau)

Juristen, der satte fut i fjernsynet, fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce