Juridisk jernnæve med sine meningers mod fylder 75

Tidl. statsadvokat Birgitte Vestberg fylder 75 år torsdag d. 1. juni 2017.

Juridisk jernnæve med sine meningers mod fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en markant kvinde med markante holdninger, der i skikkelse af tidligere statsadvokat Birgitte Vestberg torsdag den 1. juni fylder 75 år.

Bag sig har hun en juridisk karriere, der både har budt på ophold i statsadvokaturen i Viborg, på Sjælland og på Fyn.

I sidstnævnte sad hun frem til 2002 for bordenden som statsadvokat i 19 år, når alt fra svindlere til mordere fik deres straf.

Herefter blev de danske købstæder udskiftet med udenlandske, da Birgitte Vestberg blev rykket til statsadvokaturen for Særlige Internationale Straffesager (Sais).

I Sais blev sagerne om de hjemlige forbrydere erstattet af sager om pirater og internationale krigsforbrydere, der kunne tænkes at tage ophold i Danmark i et forsøg på at undslippe konsekvenserne af deres ugerninger i hjemlandet.

Dem var der dog ikke så mange af, og da Vestberg efter 10 år på posten i 2012 gik på pension som 70-årig, var det med ganske få domfældelser i de internationale sager på cv'et.

Men antallet af domme siger intet om effektiviteten, har hun gang på gang slået fast. Missionen har været at sikre, at ingen forbryder skulle kunne sikre sig en helle i Danmark.

Da hun gik på pension, medvirkede Birgitte Vestberg i portrætbogen "Statsavokaten", hvor forfatteren, Preben Lund, opregnede hendes levned.

I bogen slog den afgående topjurist et af sine velkendte slag med halen, da hun rettede en bredside mod hovedstadens forsvarsadvokater, som hun kaldte "taxameteradvokater".

Ifølge Vestberg gjorde de sig skyldige i selvpromovering og i at hænge sig i ligegyldige detaljer for at trække en sag i langdrag, så de kan få et større honorar.

Også politikere, der blander sig i domstolenes fastsættelse af straf, inden en dom er endeligt afsagt, fik et skud for boven.

- Hold mund, så længe retten sidder, var hendes opfordring. (ritzau)

Juridisk jernnæve med sine meningers mod fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce