Jubilerende trekløver

Er der tre, der kender hinanden - og kunderne - så er det Ingeborg Bøgelund, Leila Hansen og Pia Andersen. Tilsammen har de 75 års erfaring i Arbejdernes Landsbank i Svendborg.
Foto: Hans Sturesson

Jubilerende trekløver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ene er vild med sport, den anden har sibiriske stør i havebassinet, og den tredje står til søs og på ski - men arbejdspladsen har de haft fælles i 25 år

SVENDBORG: - Man bliver da gjort opmærksom på, at man har været her i mange år, når ens kunders børn - som man kendte som små - kommer for at få lån til hus og bil, siger kunderådgiver Pia Andersen fra Arbejdernes Landsbank med et stort smil. »Mange år« er for hendes vedkommende 25, og det er det også for hendes kollegaer, kundemedarbejder Ingeborg Bøgelund og kundemedarbejder Leila Hansen. Trekløveret har den 1. februar 25 års jubilæum i Arbejdernes Landsbanks afdeling i Voldgade i Svendborg.

Da de blev ansat, var afdelingen ganske vist ikke åbnet endnu; den har først 25 års jubilæum den 14. juni i år, men de tre var rundt i andre afdelinger for at lære banken at kende indefra.

- Jeg kan huske, at vi holdt det første personalemøde i en skurvogn ude på parkeringspladsen i Voldgade, mens det her bare var en byggeplads, siger Ingeborg Bøgelund og kigger sig rundt i det, der har været hendes arbejdsplads i 25 år.
bhanakdamer
bhanakdamer
Foto: Hans Sturesson

Rutineopgaver væk

Den gang var de syv ansatte. Det er de stadig, men afdelingen har været oppe på 17 ansatte.

- Der er sket meget i årenes løb. Da vi startede for 25 år siden, havde vi en computer i afdelingen. Til gengæld havde vi hver en skrivemaskine. I dag er alt blevet centraliseret og rationaliseret. Rutineopgaverne er væk, og de opgaver der er tilbage, er mere spændende og udfordrende. Med kort og netbank er det ikke nødvendigt, at kunderne kommer så ofte i afdelingen, men vi har nu mange, der kommer bare for at hilse på os, siger Leila Hansen.

På onsdag, når der er fælles jubilæumsreception for de tre medarbejdere, indskrives der ekstra mandskab til at klare de løbende forretninger, så de tre »piger« kan hellige sig de mange gæster, som sikkert kigger forbi.

De kender hinanden godt

Ingeborg Bøgelund, Pia Andersen og Leila Hansen kender ikke kun kunderne - og deres børn - rigtig godt. De kender også hinanden, og hinandens familier, godt.

- Det kan ikke undgås, når man arbejder sammen i mange år. Det er ikke sådan, at vi kommer privat sammen, men vi har en række arrangementer i banken, hvor også vores mænd og børn deltager, så det giver et vist kendskab til hinanden. Man kan vel sige, at vi er omsorgsfulde over for hinanden; hjælper hvor vi kan, siger Ingeborg Bøgelund.

- Hvis vi kun tæller de vågne timer, er vi jo som kollegaer mere sammen, end vi er med vores familier, siger Pia Andersen, der egentlig er udlært boghandlermedhjælper hos Lützen i Svendborg, men som søgte en elevplads, da afdelingen i Svendborg skulle starte.

- Man ville gerne have en elev, der ikke var helt grøn. Det blev mig. Jeg var 23 år og klar til at starte på en frisk rent uddannelsesmæssigt.

Nok at tale om

Leila Hansen, fiskerdatteren fra Bagenkop, havde erfaring med bagagen, da hun startede i AL i Svendborg. Hun er uddannet i Langelands Bank og arbejdede i syv år i Horsens Landbobank, inden hun tog retur til det sydfynske.

Ingeborg Bøgelund er uddannet i Andelskassen i Egebjerg og startede som nyuddannet i Arbejdernes Landsbank i Svendborg. Hun bor i Ø. Skerninge med familien, og når hun ikke passer bankforretningerne, så beskæftiger hun sig gerne med sport. Enten løber hun selv, eller også kigger hun på, når der er både fodbold og håndbold, og så er hun fast makker med manden, når han tager på den årlige jagttur til Sverige.

Pia Andersen er til dyr. Hun har tre hunde, en hest, hamstere og noget så usædvanligt som store sibiriske stør og koier i kæmpebassinet i haven på Bjørnøvej.

Leila Hansen står gerne på ski om vinteren og sejler i familiens båd »Falke« om sommeren. Navnet dækker over hele familien - F for Frede, der er Leilas mand, A for sønnen Andreas, L for Leila, K for sønnen Kristian og E for den tredje søn Emil.

- Vi mangler ikke noget at tale om i pauserne, siger de tre jubilerende bankdamer, der samstemmende roser en god arbejdsplads, hvilket har gjort det meget nemt for dem at være loyale.

I anledning af de 3 x 25 års jubilæum holdes der reception i Arbejdernes Landsbank i Svendborg onsdag den 4. februar kl. 14-16.

Jubilerende trekløver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce