Journalistpris til Stiftstidende-reportere

Vinderne af spadestiksprisen der blev præsenteret på Syddansk Universitet tirsdag.
Foto: John Fredy

Journalistpris til Stiftstidende-reportere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulrik Sass og Peter Rasmussen - de to journalister, der stod bag sommerens store, journalistiske fortælling i Fyens Stiftstidende om Troels Frederik - modtog i går en af Danmarks største journalistiske priser for deres arbejde, nemlig andenpladsen i den såkaldte Spadestikspris, der hvert andet år går til den bedste, undersøgende journalistik i Danmark.

De to Stiftstidende-reportere arbejdede i mange måneder og over flere omgange på at beskrive det komplicerede forhold mellem den Asperger-ramte Troels Frederik og hans kone, mens økonomien i deres unge ægteskab eksploderede, fordi Troels Frederik købte sig til falittens rand via vilde internet-køb, så kærligheden for alvor kom på prøve. Troels Frederik kom i fængsel for sit bedrageri, blev umyndiggjort, men hans ægteskab bestod - og består stadig i dag.

Det var især Sass & Rasmussens helt usædvanlige fortælle-teknik, hvor hele Troels Frederik-historien over seks uger blev foldet ud over to sider i søndagsudgaven af Stiftstidende, som dommerne bag Spadestikspriserne faldt for.

- Jeg har - som sikkert mange andre læsere - siddet og grædt over jeres historie, begrundede Danmarks Radio-journalisten Maria Evald Spadestiksprisen til Ulrik Sass og Peter Rasmussen, der tilsammen modtog et rejselegat på 25.000 kroner på en konference tirsdag på Syddansk Universitet i Odense om undersøgende journalistik.

Maria Evald vandt selv Spadestiksprisen i 2006, og hun er formand for den priskomité, der i år, foruden hende, har bestået af Anne-Marie Dohm, rektor på Danmarks Journalisthøjskole, DR-nyhedschef Ulrik Haagerup og tv-dokumentaristen Morten Spiegelhauer.

Førsteprisen og 50.000 kroner i Spadestikskonkurrencen gik til Lars Teilmann, Nordjyske Medier for en lang og stædig artikelserien om dødsfald i psykiatrien, mens tv-reporteren Pelle Bank og Jesper Sterum fik andre 25.000 kr. for en tv-dokumentar om det uopklarede Højbjerg-mord, sendt på TV 2/Østjylland.
Fakta
Grundig research og god journalistik præmieret.

Journalistpris til Stiftstidende-reportere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce