Jens Arentzen deler ud af 60 års lærdom

Skuespiller, instruktør og manuskripforfatter Jens Arentzen fylder 60 den 2. marts. I dag bruger han tid på at fortælle om de lektioner, han har lært gennem de 60 år. Scanpix/Ditte Valente/arkiv

Jens Arentzen deler ud af 60 års lærdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Arentzen, der fylder 60 fredag den 2. marts, kan skrive både skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør på sit cv.

Men for tiden er det i høj grad hans gøren som foredragsholder og underviser, der fylder hos den talentfulde mand.

Her deler han ud af sit livs lektioner om skuespilteknikker, empati, nærvær og kommunikation.

Og lektionerne har til tider været hårde at lære for Jens Arentzen.

Han dukkede for alvor op på danskernes nethinde, da han indtog rollen som den unge Ulrik Varnæs i tv-klassikeren "Matador".

Men før hans berømmelse tog fart, havde Jens Arentzen haft sine udfordringer i barndommen.

Han voksede op i et hjem med en psykisk syg og alkoholiseret mor og en tilbagetrukket far. Det satte et særligt præg på den unge Jens Arentzen.

- Hvis man kommer fra et hjem, hvor verden kan gå under med døden, bliver man meget lydhør: Hvordan lyder skridtene i gangen? Hvordan sætter min far nøglen i døren?

- Du bliver overopmærksom på andre, og det arbejder jeg meget med. For hvis man mærker andre meget, er den, du er dårligst til at mærke, dig selv, sagde han til Kristeligt Dagblad i 2014.

Netop denne skæve barndom fortæller han i om i et af sine mange foredrag.

Men der bliver også sat tid af til at tale om hans succesfulde bedrifter i filmen og tv-seriens verden. For der er rigeligt at fortælle om.

Efter "Matador" dukkede Jens Arentzen igen op på tv-seernes nethinde som Jens Okkings unge makker, kriminalassistent Dahl, i serien "Een gang strømer ...".

Gennem 1980'erne og 90'erne havde han stærke biroller i blandt andet "Midt om natten", "Ballerup Boulevard" og "Hip, Hip Hurrah!".

Senere begav Jens Arentzen sig ud i instruktørrollen, hvor han debuterede i 1995 med tv-filmen "Lille John", og i 2000 fik han en Robert for sin novellefilm "Solen er så rød". (Ritzau)

Jens Arentzen deler ud af 60 års lærdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce