Jeg elsker at bruge forfængeligheden


Jeg elsker at bruge forfængeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skønhed er hårdt arbejde, fortæller Dennis Knudsen, der er kendt langt ud over landets grænser for sine magiske forvandlingsevner. Men selv om han lever et liv på toppen, er der også dårlige hårdage

Af Berit Holbek Jensen

n Han må være Danmarks dyreste frisør. Hvem andre tager 4000 kroner for en klipning? Okay, der følger også en let makeup med i købet. Men alligevel.

45-årige Dennis Knudsen er hot, og han regerer i den RIGTIGT dyre ende af Strøget nær Kongens Nytorv.

Hvis man nu tilfældigvis er sådan en kvinde, som mest køber tøj på udsalg, har rødvins-deller og hår, der har fået lyse striber for mange gange, så ved man på forhånd, hvordan det bliver at steppe ind ad døren hos »Dennis Knudsen«, selv om man gør sit bedste hjemmefra. Bruger æoner af tid med føntørreren. Pudser de pæneste støvler. Trækker maven ind, så musklerne går i krampe. Klistrer smilet fast med kontaktlim.

Dennis Knudsen er forsinket, så én af pigerne serverer latte og chokolade ved baren! Den er af sort acryl, og det er der masser af i salonen sammen med spejle og glasflader. Der kører musik på en stor bred fladskærm, og fra hylderne stråler Dennis Knudsens elegant designede hårprodukter. Detox Shine. Saltwaterspray. Hair Powder.

Vi venter ikke længe, så er han der og undskylder. Kommer lige fra et møde i Hillerød. Det er om hans nye kosmetiklinje, der skal lanceres til sommer. To dage tidligere er han fløjet hjem fra Los Angeles. Der er ingen jetlag at spore, og da fotografen lægger an til skud, er det kun nødvendigt med en lille smule voks i baghåret, så kører Knudsen med kameraet. Vores tomme kaffekopper bliver diskret fjernet og fingeraftrykkene på disken muntert tørret væk.

You are great

Bagefter tager vi sort acryltrappe nedenunder, hvor vi sætter os ved sort acrylbord. De ansatte smiler mildt, når de glider forbi, og da Dennis Knudsen er faldet til ro i sin stol og har fået en danskvand, lægger vi ud med Los Angeles. Derovre - i Beverly Hills - bor hans ven, eventmageren Claus Hjelmbak, som er kendt for at arrangere såkaldte »Style Mansions«, hvor der kommer berømte danskere som Sanne Salomonsen og Mikkel Kessler og endnu mere berømte amerikanere som Britney Spears, Paris Hilton og Lindsay Lohan. Det var hér, Dennis Knudsen første gang »lavede« Paris Hilton, som man siger i styling-branchen, og det var derfor, det blev ham, der fulgte hende 24 timer i døgnet, da hun for ikke så længe siden var i København. Næste gang, der skal være en Style Mansion, har Dennis Knudsen udsigt til at få fingre i Janet Jackson. Det er lidt af et scoop, hvis det lykkes.

- Det ER stjerner, og jeg har før troet, jeg skulle lave nogen, og så er det blevet ændret i sidste øjeblik. Men det tegner godt, siger han.

Dennis Knudsen ville gerne være mere i Los Angeles.

- Jeg er meget fascineret af livsstilen. Vejret. Mentaliteten. Der er højt til loftet. Holdningen er: »You are great - you can do it!« Folk vil gerne have, at du gror.

Men det er svært at få lov at arbejde derovre. Fagforeningerne holder skarpt øje med, at udlændinge ikke arbejder illegalt under filmoptagelserne, fortæller han.

Sømmet i bund

På sin hjemmeside beretter Dennis Knudsen åbent om at komme fra små kår og være den dreng, der, allerede fra han var to år, elskede at kreere frisurer på alt, hvad der rørte sig og farve håret på Barbie-dukker. Han var ikke god i skolen, men stærk i idræt. Kom på EFG og i frisørlære hos Stuhr og dernæst til TV-Byen som parykmager. Rejste ud i verden, tog makeup-kurser og blev hjemme igen hurtigt kendt for at være god til at sminke og sætte hår på studieværter og skuespillere - først til reklamefilm og siden på spillefilm. Han har lavet makeup og hår på Penelope Cruz, Lauren Bacall og Nicole Kidman, og

i 2008 bragede Dennis Knudsen for alvor igennem, da han fik æren af at lave prinsesse Marie til brylluppet i foråret og siden altså Paris Hilton. Man kan ikke blive meget større i Danmark lige nu.

- Jeg kan ikke helt forstå, det kan blive ved. At folk gider én stadigvæk. Du skal tænke på, at jeg har arbejdet med det her, siden jeg var 16 år. Men det er først for fem år siden, det begyndte at accelerere frem til, hvor jeg er i dag, siger han beskedent

Der kan synes langt fra den 2 1/2 værelses, Dennis Knudsen voksede op i, til det luksusliv, han lever nu med Strandvejspalæ og artitekttegnede villaer i Alanya. Men han er ikke typen, der af sig selv stopper op og reflekterer over den slags.

- Nu du spørger, så kan jeg da godt se, at det fylder meget. Men når man er i hamsterhjulet, så er det jo bare sådan, det er.

Karmakrøller

For nogle år siden gik han ned med angst og en alvorlig depression, som det tog halvandet år og masser af terapi at komme over. Nu tager han tingene mindre alvorligt. Kan sagtens sove, selv om der skulle være en kasse, som ikke stemmer. Har netop satset alt på sin nye salon og sin produktlinje.

- Folk spørger, hvordan jeg tør. Men jeg er mit eget brand. Jeg er nødt til at bevæge mig fremad hele tiden. Jeg har jo ingenting at miste.

Der er sjovt på toppen. Men ikke altid, fortæller Dennis Knudsen med den ærlighed og ligefremhed, som nærmest er en karmalov for ham, for det, man giver, får man tilbage.

- Solen skinner ikke konstant. Der er også skyer. Sådan som livet er. Der er nødt til at være smerte indimellem, ikke? siger han alvorligt.

Hmmm. Sådan er det måske også for de kendte, der altid ser så fantastisk glade og lækre ud. Hvis de ikke har makeup på og håret sat og alt det der, så ligner de i hvert fald stort set alle os andre, fortæller Dennis Knudsen.

Tiden er ved at være gået. Han rejser sig, rækker hånden ud og rører ved mine hårtjavser. Vender sig mod hylderne bagved og vælger tre produkter - saltvandsspray, Detox Shine og Creative Cream Wax. Siger med et frækt smil:

- Jeg scannede dig lige. Prøv det her!

Spørgsmål og svar om skønhed:

Hvordan får du kvindernes hud til at se så silkeblød ud?

- Med en særlig polyfilla, der hedder Clarins Instant Smooth Perfecting Touch. Put den på før foundation.

Har du nogle skønhedstips til folk, som ikke har råd til at bruge så mange penge på frisør og hårprodukter?

- Ja. Den tørre vinterhud kan man for eksempel nemt gøre noget ved. Man blander en dl fint salt og en dl madolie og peeler sin hud under bruseren.

Desuden er det godt at drikke masser af vand, og »voksne« kvinder over 30 bør også altid sørge for, at deres foundation er fugtgivende.

Endelig kan man jo overveje at ønske sig en makeup-guide eller en klipning her hos os. Salonens andre frisører koster ikke 4000 kroner, men 750. Og jeg kommer gerne hen og giver et gratis råd til klip og hårfarve. Man skal bare sørge for at bestille tid en dag, hvor jeg er i salonen.

Se mere om Dennis Knudsen og hans salon på www.dennisknudsen.dk

Jeg elsker at bruge forfængeligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce