Jakob Stegelmann fylder 60

Jakob Stegelmann udgiver ny bog og fortæller om alle tiders sejeste spil/bøger/etc.

Jakob Stegelmann fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakob Stegelmann, der torsdag den 28. december fylder 60 år, har gennem en menneskealder med kulturparabolen og antennerne rettet mod både det populære og det obskure i kulturen og underholdningens verden gjort os klogere.

Med sin virketrang og sin store radius kan man næppe overvurdere Jakob Stegelmanns betydning som tv-vært og ædel forsvarer for alle slags smag, selv den allerdårligste, tilbage fra 1980'erne og op til i dag.

Han fortsætter heldigvis ufortrødent i nye medier, og 2018 ligner helt naturstridigt et år, hvor aktiviteterne buldrer endnu mere end tidligere.

Jakob Stegelmann er høj af statur, men det er ikke det, der gør ham i stand til at komme ud i alle afkroge af kulturen og underholdningens verden. Det er en allestedsnærværende nysgerrighed og en forfriskende uspolerethed, man kan også godt kalde den barnlig tro på, at al menneskeskabt underholdning har en værdi, uanset hvor amatøragtigt udgangspunktet for at skabe det har været.

Allerede i 1980 fik Stegelmann idéen til programmet "Så er der tegnefilm", og i 1989 var han vært i "Troldspejlet" første gang, og ingen taler endnu om sidste gang.

Programmet har stadig kant og er siden fødslen blevet kult.

I dag anmelder han blandt andet tegneserier i Jyllands-Posten ved siden af al hurlumhejet i tv, og hvis man er filmnørd, er det virkelig værd at tjekke mandens hjemmeside jakobstegelmann.dk, hvor man kan læse flere anmeldelser og artikler, og hvor man også kan høre Stegelmanns podcasts.

De er uhæmmet nørdede, men hvem har ikke lyst til at vide om en masse ukendte sider af Walt Disneys univers eller skabelsen af det danske fanzine, Inferno.

Men ikke nok med det. Efter årtier som talende hoved er Jakob Stegelmann begyndt at dyrke forskellige former for live-optræden. For eksempel vil han fortsætte med de populære orkesterkoncerter som den, hvor han var vært for DRs symfoniorkester, der opførte musik fra computerspil.

Næste stop på turen bliver Aarhus og Aalborg i 2018 for slet ikke at nævne tre nye shows på Bremen i København. (Berlingske)

Jakob Stegelmann fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce