Jagten fylder stadig meget


Jagten fylder stadig meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år: Pensioneret skibsinspektør Herluf Nielsen, Krebsen 76, Svendborg, der fylder 75 år i dag, kender arbejdsmæssigt mere end de fleste til skibsfart, søfolk og lystsejlads. Nu i sit aktive otium helliger han sig mere jagtens glæder, som han har kendt til siden de halvvoksne drengeår.

Herluf Nielsen, der er født og opvokset på Nordfyn, fik en håndværkeruddannelse ved sin morbror på Ørritslev Mekaniske Værksted ved Otterup. Siden arbejdede han ved Thomas B. Thrige, Odense, og begyndte samtidig at læse til maskinmester.

Efter værnepligt ved Søværnet sejlede han et år som maskinkorporal om bord på "Tejsten" ved Grønland, siden som maskinmester i rederierne Dannebrog og DFDS efterfulgt af et år i Angmagssalik på Grønlands østkyst, hvor han forestod pasningen af el- og vandværk.

Efter ingeniøreksamen i Odense og afsluttet eksamen i skibsretningen arbejdede Herluf Nielsen en kort tid som ingeniør på Odense Stålskibsværft, inden turen atter gik til Grønland, nu som værfts- og værkstedsleder ved Grønlands Tekniske Organisation i Nuuk. Samtidigt læste han til sætteskipper og underviste desuden selv på Skipperskolen i byen.

I 1969 blev Herluf Nielsen skibsinspektør ved Skibstilsynet i Grønland og flyttede i 1973 til Svendborg. To år senere forflyttedes han til Bornholm, senere til Esbjerg, hvor han gik på pension som 65-årig.

I flere år har Herluf Nielsen været tillidsmand for de overenskomstansatte skibsinspektører og i bestyrelsen i Skibsinspektørforeningen samt Ingeniørsammenslutningens Sydfyns-afdeling.

Tidligere deltes fritidsinteresserne mellem jagt og lystsejlads, men nu er båden solgt, og så er der blevet mere tid til jagt- og ferieture. Jagttegnet fik han allerede som 16-årig, og da han indtil for få år siden endnu boede på Thurø, var han i en årrække kasserer i Thurø Jagtforening.

Jagten fylder stadig meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce