Italiensk målmandslegende takker af i år - som 40-årig

Gianluigi Buffon fylder 40 år. Foto: Massimo Pinca

Italiensk målmandslegende takker af i år - som 40-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var med tårer i øjnene, at Gianluigi Buffon, der søndag den 28. januar fylder 40 år, i november spillede sin sidste landskamp for Italien.

Målmanden var med til at tabe samlet til Sverige og missede dermed sommerens VM-slutrunde i Rusland.

Han ville med deltagelse ved VM være blevet den første fodboldspiller i historien til at have deltaget ved seks VM-slutrunder.

Buffon fik sin landsholdsdebut for 20 år siden og kaldte det den største skuffelse i livet, at Italien for første gang i 60 år ikke kommer med til VM.

Efter fiaskoen for de firedobbelte verdensmestre annoncerede Buffon officielt sit landsholdsstop. Han nåede 175 landskampe.

- Jeg har ikke ondt af mig selv, men af alle i italiensk fodbold.

- Vi fejlede i noget, der også betyder noget i en social sammenhæng. Jeg ærgrer mig over at slutte på den her måde, sagde Buffon ved den lejlighed.

Juventus-målmanden var i 2006 med til at gøre Italien til verdensmester. Han var også med ved VM i 1998, 2002, 2010 og 2014. I 1998 fik han dog ingen kampe.

Buffon har i sinde at indstille klubkarrieren efter denne sæson, medmindre Juventus vinder Champions League. I så fald fortsætter han for at deltage ved VM for klubhold, har han sagt.

Juventus, der har vundet mesterskabet de seneste seks sæsoner, tabte Champions League-finalen i både 2015 og 2017, og Buffon er stadig topmotiveret for at vinde pokalen med de store ører, som han aldrig har vundet.

Buffon begyndte som 17-årig seniorkarrieren i Parma i 1995, hvor han i 1999 blandt andet var med til at vinde Uefa Cuppen og Coppa Italia.

I 2001 skiftede Buffon til Juventus, hvor han siden er noteret for i alt otte italienske mesterskaber.

Han har vundet et hav af personlige priser, blandt andet er han adskillige gange kåret som verdens bedste målmand.

Buffon er født ind i en sportsfamilie. Faren var vægtløfter, moren var diskoskaster, onklen var basketballspiller, mens to søstre spillede volleyball på landsholdet.

Buffon blev gift med den tjekkiske model Alena Seredova i 2011, og parret har to børn sammen - drengene Louis og David.

I 2014 blev parret skilt, og Buffon har siden fundet sammen med den italienske tv-vært Ilaria D'Amico. I 2016 fik de sønnen Leopoldo. (Ritzau)

Italiensk målmandslegende takker af i år - som 40-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce