Kaare R. Skou

TV 2 ’s kendte reporter sendt hjem af sin chef efter sagen om lækken i Søren Gades ministerium
I godt 20 år har han været TV 2’s trumfkort på Christiansborg.

Når en politisk nyhed tikkende ind hos vagtcheferne i Odense op til deadline, var den faste rutine: "Vi tager Kaare på."

Og Kaare R. Skou var altid klar. Lagde majspiben fra sig, kikkede ind i kameraet i TV 2’s Christiansborg-studie og forklarede i enkle vendinger, hvordan sagen hang sammen, og hvad der nu kunne ske.

"Godt gået," lød det altid på chefernes efterkritik, men så var den garvede reporter allerede ude på sin næste runde på Borgen tøffende i Maosko og med ny damp på piben.

Ved folketingsvalg har han siden 1989 været ankermand på TV 2’s dækning. Her har han med sin enorme viden sat navn på selv de yderste tillægsmandater i Ringkøbing Amt, og sammensat det nyvalgte Folketing, endnu inden alle stemmer var talt op.

I disse dage må seerne imidlertid undvære Kaare R. Skou på skærmen. Han er sendt hjem til huset i Lejre sydvest for Roskilde. Nyhedschef Michael Dyrby har beordret den 62-årige politiske kommentator på tvungen afspadsering.

- Vi har sendt ham hjem af hensyn til ham og vores troværdig - eller jeg er blevet enig om at sende Kaare hjem, siger Dyrby til Ekstra Bladet.

Årsagen er sagen om en læk i Søren Gades forsvarsministerium. Kaare R. Skou afslørede sidste uge, at det var en person i ministeriet, der fortalte en TV 2-medarbejder, at der i 2007 skulle sendes danske jægersoldater til Irak. Problemet var blot, at Udenrigspolitisk Nævn ikke var orienteret på det tidspunkt, og derfor er bl.a. Søren Gade og hans spindoktor Jacob Winther i fedtefadet.

Hvad sagen munder ud i, er uvist. Og det hjælper ikke at søge svar hos Kaare R. Skou. Han sidder hjemme i det sneklædte Lejre på afspadsering på ubestemt tid.

I pressekredse har det vakt undren, at den rutinerede kommentator har sendt sig selv ud i kulden. Han har altid hævdet sin stands etik og moral, og værnet om begreber som kildebeskyttelse og fortrolighed. Som medlem af Pressenævnet siden 1992 har han ihærdigt og nidkært luget ud i pressens ukrudt.

Han er også en flittigt foredragsholder, som rejser landet tyndt og fortæller om spillet i magtens korridorer. En del af sin viden har han nedfældet i bogform, og talrige politikere har haft glæde af ikke mindst hans murstensværk "Dansk Politik A-Å Leksikon".

Haven hører til hans yndede fristeder. Her bruger han sine grønne fingre og lærdommen fra ungdommens halvgjorte biologistudier.

Problemet er nu, at haven er begravet i sne, så her kan han ikke afspadsere. Han må derfor blive inde i varmen hos Ingelise, som han har været gift med i 34 år, og så følge nyhedstrømmen som almindelig tv-seer om blandt andet sagen om lækket i forsvaret.
  • Fyens Stiftstidende