Indstillet til

Genneralprøve på DGI Landsstævne 2009 i Holbæk - Anne Tingager
Foto: Henning Hjorth

Indstillet til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætsprisen Portræt

Anne Tingager fra Vejstrup stod i spidsen for 3800 gymnaster ved landsstævnet i Holbæk

Anne Tingager kan i weekenden tage et ordentligt pusterum og rette ryggen efter to hårde, men spændende år, hvor DGI’s landsstævne i Holbæk har fyldt en meget stor del af hendes tilværelse.

Den 45-årige fynske lærer har været formand for efterskolernes styregruppe ved landsstævnet, og hun stod bl.a. i spidsen for Danmarkshistoriens største gymnastikhold på landsstævnet i sommer.

Holdet bestod af 3854 efterskoleelever fra hele landet, og deres gigantiske opvisning under Anne Tingagers ledelse fandt sted både på den tv-transmitterede festaften den 4. juli og ved landsstævnets afslutning den 5. juli.

Anne Tingager og den 12 mand store styregruppe mødes i weekenden i Faldsled til en sidste evaluering af landsstævnet i Holbæk. Hermed kan hun sætte punktum for to års planlægning og træning, som bl.a. indebar, at hun frem til oktober i år har arbejdet på nedsat tid som afdelingsleder på Vejstrup Ungdomsskole nær Oure på Sydøstfyn.

Anne Tingager har netop fået et fornemt skulderklap for sin store indsats inden for idrættens verden.

Hun er af DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) blevet indstillet til Kulturministeriets Idrætspris 2009. Den uddeles i næste måned og består foruden hæderen af 200.000 kroner. I fjor gik prisen til børnekonsulent i Ringsted IF, Martin Damgaard, for sin livslange indsats i den frivillige foreningsidræt.

Anne Tingager er i sagens natur stolt over nomineringen, og iler da også til med at dele skulderklappet med de andre i styregruppen. Og så tilføjer hun, at den største tilfredsstillelse for hende selv er den oplevelse, som de mange elever fik i Holbæk.

- Et landsstævne er for dem en nærmest ubeskrivelig oplevelse i nuet, men de mærker også, at man skal kæmpe for tingene, før de lykkes. For det kræver stor disciplin og udholdenhed at øve og være sammen for at få tingene til at lykkes. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at det er med til at skabe lyst og mod til at blive en del af foreningslivet, for det er her, man kan få lidt af det som et landsstævne også rummer. Nemlig et unikt fællesskab og store oplevelser, siger hun.

Selv har Anne Tingager været aktivt foreningsmenneske siden ungdomsårene i Kalundborg. Hun har gået på gymnastikhøjskole i Viborg, er læreruddannet, har arbejdet på gymnastikefterskole i Viborg, og siden 2007 været afdelingsleder på Vejstrup Ungdomsskole.

Hun har gennem mange år været aktiv i DGI, og de seneste fire år har hun haft posten som næstformand i DGI gymnastik. Her er hun meget optaget af uddannelsesområdet, og har bl.a. har været med til at skrive materiale til instruktører.

Indstillet til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce