For fem år siden tog Jane Have Andersen initiativ til en lokalafdeling af Broen Danmark. På Kulturnatten fredag fik hun overrakt Gode Liv-prisen af byens borgmester.

Nyborg: - Vi tror på, at en aktiv fritid er med til at give en god barndom og ungdom.

Sådan forklarede Jane Have Andersen til Fyens Stiftstidende, da hun for fem år siden tog initiativ til en lokal afdeling af Broen Danmark. Foreningen, der hjælper udsatte børn og unge i alderen 6-18 år, bestod på det tidspunkt kun er fire bestyrelsesmedlemmer, deriblandt formand Jane Have Andersen.

På Kulturnatten fredag den 19. maj blev hun tildelt Nyborg Kommune og Nordea Fondens Gode Liv-pris som en anerkendelse af det store arbejde, foreningen har udført. På fem år har Broen Nyborg hjulpet ikke færre end 287 børn og unge med betaling af kontingent, udstyr og i visse tilfælde sommerskoler og stævner.

I øjeblikket er der 120 aktive børn og unge, der får glæde af Broen Nyborgs hjælp til at deltage i 25 forskellige foreninger og idrætsklubber. Børnene henvises blandt andet fra skoler, sagsbehandlere, psykologer og sundhedsplejersker i kommunen. Men familierne har også mulighed for selv at søge foreningen om hjælp. Fælles for børnene er, at deres forældre ikke har overskud - økonomisk eller socialt - til at tilbyde dem noget ekstra i fritiden.

- Som borgmester er jeg meget glad for, at vi i Nyborg Kommune har så mange frivillige ildsjæle, og sådan en er Jane Have Andersen, lød det fra Kenneth Muhs (V), da han fredag aften offentliggjorde vinderen af prisen.

Det foregik i Nørregade ved Nordea. Prisen består af en mini-skulptur af "Stenblomsten" støbt i bronze. Med prisen følger 5000 kroner i kontanter doneret af Nordea Fonden.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.