Ikke til at komme uden om


Ikke til at komme uden om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKARPT HJØRNE: Erling Bonnesen fylder 50 år mandag og har det som en Barolo-vin fra Piemonte.

ELEGANCEN var det måske så som så med, men når han stillede sig op dernede bagved, var han pokkers effektiv.

Sådan var det med den tidligere landsholdsspiller i fodbold - Henning Munk Jensen.

Lidt på samme måde er det med den endnu siddende borgmester i Broby, det nyvalgte fynske folketingsmedlem for Venstre - Erling Bonnesen.

ELEGANT som en Laudrup er han ikke, når han stiller op på en fodboldbane, men som et klippefast omdrejningspunkt i forsvaret kan man regne med ham, og derfor er han af og til i type blevet sammenlignet med den kantede AaB'er, der kun sjældent var til at komme uden om.

SÅDAN er det også med Erling Bonnesen i politik. Han er måske ikke den mest elegante taler på denne jord. Men når han siger noget, har det bund i virkeligheden, og så er han sjældent til at komme uden om.

Tag nu blot det sidste valg til Folketinget. Her var Erling Bonnesen heller ikke til at komme uden om, ligesom han ikke har været til at komme uden om i sine mange år som borgmester i den lille landkommune på Midtfyn.

Erling Bonnesen har nemlig den karakteregenskab, at han først og fremmest er sej. Han analyserer situationen, sætter sig et mål og når det, og så er det for resten ligegyldigt, om det er på fodboldbanen, motionscyklen eller i det politiske arbejde.

PÅFODBOLDBANEN har man set det mange gange, på motionscyklen i det årlige "Alpetramp", den 65 kilometer lange rute for motionister gennem Svanninge Bakker, og nu sidst ved Folketingsvalget, hvor han med næsten 6000 personlige stemmer strøg ind på den fynske Top-5.

Mandag fylder han så 50 år, og han kan gøre det i bevidstheden om, at han har det som en Barolo-vin fra Piemonte, at hans kvalitet allerede er fremragende, men også at han bliver bedre med alderen. Nye mål kan således sagtens være inden for rækkevidde i en karriere, der i øjeblikket kun synes at gå den modsatte vej ad den, hønsene skraber, opad.

FORAT nå det mål - det kunne være en ministerpost - har han opgivet posten som borgmester. Han erkender nemlig klogeligt, at skal man gøre tingene ordentligt, skal man ikke sprede sig over for meget, og når nu målet har været at komme i Folketinget - ja, så er det altså det, han har koncentreret sig om.

Erling Bonnesen er fra disse kanter af Midtfyn, og han er, som han ser ud - en lidt firkantet skikkelse, der ved, at to og to er fire, en mand, der kalder en skovl for en skovl, og som er til at regne med.

Han har aftjent sin værnepligt i Livgarden - ja, hvor ellers - og han er uddannet inden for handel og økonomi, inden han nedsatte sig som selvstændig revisor i en ganske veldreven butik med tre ansatte.

DAPOLITIK imidlertid tog mere og mere af hans tid, solgte han sit firma i de sidste år af 90'erne. I stedet kaldte de kommunale organisationer, først græsrodsbevægelsen "Det skæve Danmark", siden Den fynske Kommuneforening og sidst Kommunernes Landsforening.

Her har han siddet som et centralt placeret bestyrelsesmedlem i de årlige økonomiforhandlinger mellem staten og kommunerne, og han har aldrig været bange for at tale finansministeren imod, heller ikke selv om han hed Thor Pedersen og var en af hans egne.

LOKALT i Nr. Broby kendes han som en ildsjæl, der altid lige kunne slå græsplænen på sportspladsen, når han nu var i gang med at slå sin egen. Og det siger ikke så lidt om Erling Bonnesens tankegods, at han som regel altid er parat til at række andre en hånd, når der er behov herfor.

Det må have pirret hans forfængelighed, at tidsskriftet "Danske Kommuner" tilbage i 2003 udnævnte ham til en af landets tre mest centralt placerede borgmestre efter en sindrig kortlægning af personlige data og relationer til andre. I hvert fald blev Bonnesen beskrevet som en mand, der til fulde politikerens naturlige urinstinkt for at søge indflydelsen, hvor den findes, og hvor den kan erobres.

AKKURAT som Henning Munk Jensen, der også altid havde et åbent blik for, hvor bolden kunne erobres, for at det forsvar, han holdt sammen på, kunne få indflydelse på kampen.

Reception i Nr. Broby Forsamlingshus fredag den 1. april kl. 14-17.

Ikke til at komme uden om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce