I sportens tjeneste

Freddy Drøschler har selv spillet meget håndbold og fodbold, indtil en knæskade satte en stopper for aktiv udøvelse, bl.a. som håndboldmålmand. Skaden forhindrer ham heldigvis ikke i at være aktiv som dommer.
Foto: Katrine Damkjær

I sportens tjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om Freddy Drøschler fylder 60 år, har han ingen planer om at lægge fløjten på hylden

FRØRUP: Freddy Drøschler havde en travl dag i går.

Søndagens program så således ud:

Han kørte hjemme fra privaten på Egemosevej 9 i Frørup ved 10-tiden med kurs mod hallen i Langeskov.

Her var han med til at udvikle en ny håndbolddommer; det vil i praksis sige, at han var med på sidelinjen, greb ind i prekære situationer og i øvrigt evaluerede dommer-aspirantens indsats efter kampen.

Bagefter kørte han til Kølstrup, hvor han selv dømte tre kampe, og endelig havde han en aftenkamp i Svendborg Idrætshal, hvor SH?s herre serie 1 spillede.

Omkring kl. 21.30 var han igen hjemme i Frørup hos fru Regitze og hestene, og her kunne Freddy Drøschler se tilbage på en god søndag.

Han elsker tjansen som dommer, og dagen i går adskilte sig ikke meget fra andre søndage eller lørdage i vintersæsonen.

Freddy Drøschler er konstant på farten i sportens tjeneste.

Sådan har det altid været, og sådan vil det vedblive at være lige indtil den dag, hvor han ikke synes det er sjovt længere.

På onsdag fylder han 60 år, og det skal ikke være den mærkedag, der får ham til at lægge fløjten på hylden.
Freddy Drøschler tjekker dommerens udstyr inden kampen - kortene og fløjten er lagt frem.
Freddy Drøschler tjekker dommerens udstyr inden kampen - kortene og fløjten er lagt frem.
Foto: Katrine Damkjær

Årets dommer

- Jeg gør det jo kun, fordi jeg kan li? det. Jeg tror ikke, jeg kan undvære dommergerningen eller hele sportsmiljøet. Det er en del af min hverdag, og så længe jeg får flere gode oplevelser end dårlige, fortsætter jeg, siger Freddy Drøschler, der er i gang med sin 25. sæson som håndbolddommer, så det er blevet til nogle kampe i årenes løb, og det bliver svært at finde en hal på Fyn og øerne, hvor han ikke har dømt.

I sæsonen 2003-2004 blev han og makkeren, Ole Nielsen, kåret som årets dommerpar på Fyn; en hæder han er meget stolt over og glad for, hvilket i øvrigt også gælder den lederpris, som han har fået for sin store indsats for SIF, der står for Statsfængslets Idræts-Forening i Nyborg, hvor han gennem mange år har ydet en stor indsats som både fodbold- og håndboldtræner. Også i NGIF har han gennem årene lagt en stor arbejdsindsats.

Til fodbold og håndbold

Freddy Drøschler er nemlig både til fodbold og håndbold.

Han er uddannet DBU-instruktør og har lov til at træne fodbold til og med 2. division, og han har også fodbolddommercertifikat, som han i sin tid erhvervede hos den legendariske og nu afdøde Svendborg-dommer, Carlo Thaarup.

I 1984 blev han så også håndbolddommer, og siden har han brugt flest kræfter på den gerning.

- Jeg har dyrket sport, siden jeg var syv år, hvor jeg spillede håndbold i Kullerup og fodbold i Refsvindinge, men i 1987 ødelagde jeg knæet, og så var det slut med aktiv sport, men det gav mere tid til dommergerningen, siger Freddy Drøschler, der trods knæet er i topform og stadig - som snart 60-årig - sprinter op og ned af banen, og fængselsfunktionæren har heller ikke problemer med at sætte sig i respekt.

Gode oplevelser

- Det kan da ikke undgås, at der bliver råbt efter mig, men som oftest har jeg gode oplevelser med hjem. Den søndag, hvor jeg kommer hjem og kun har fået skældud, beslutter jeg at stoppe, for så er det jo, fordi jeg ikke magter opgaven, siger Freddy Drøschler, der til dagligt arbejder i fængslet i Nyborg, hvor han nu styrer landstransporten af indsatte.

Han er uddannet dame- og herrefrisør og drev i 10 år, fra 1971 til 1981, egen salon i Nyborg.

Da det på grund af moden med langt hår kneb med kunderne, fik Freddy Drøschler et ben indenfor i statsfængslet, hvor han en gang om ugen klippede de indsatte, og i 1981 tog han springet, kvittede salonen og fik fast job som fængselsfunktionær. Det har han aldrig fortrudt.

I anledning af Freddy Drøschlers 60 års fødselsdag onsdag den 21. januar er der åbent hus på Egemosevej 9, Frørup, fra kl. 12 til 17.

I sportens tjeneste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce