I front med emballage


I front med emballage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: Gennem 25 år har administrerende direktør Steen Haustrup været med i spidsen hos Plus Pack AS

Som barnebarn af stifteren af A/S Haustrups Fabriker i Odense, fabrikant og konsul N. J. Haustrup, og søn af den senere direktør Poul Haustrup kan han siges at være født med en sølvske i munden. Men den snart 60-årige direktør Steen Haustrup, Søbo Gods, Søbovej 12, Haarby, har forlængst bevist, at han udmærket kan selv.

Det er værd at notere i forbindelse med, at Steen Haustrup tirsdag i 25 år har været knyttet til emballagekoncernen Plus Pack AS med hovedsæde i Odense og afdelinger i flere lande. Langt de fleste af årene fra 1985 som direktør.

Med ham i spidsen har virksomheden, der blev oprettet i 1963 under navnet A/S Haustrup Ecko, gennemgået en rivende udvikling. Det er sket i takt med, at behovet for emballage af aluminium allerede fra begyndelsen af 1960'erne begyndte at vokse for alvor.

Senere fra 2000 kom plastemballage til i stor stil. Plus Pack AS tilhører således det europæiske førerfelt inden for produktion af emballage til først og fremmest fødevarer. Sidste år nåede omsætningen i koncernen med omkring 275 medarbejdere op på 676 millioner kroner.

Den unge Steen Haustrup, der er født og vokset op i Odense, var godt rustet, da han i 1981 kom ind i selskabet. Han indledte sin karriere med at blive handelsuddannet hos A/S Haustrups Fabriker i 1966, suppleret med udlandsophold for at hente erfaringer i England, Østrig, Sverige og Frankrig.

Arbejdet i marken blev fulgt op med studier på Handelshøjskolen i København, og Steen Haustrup kan i sit CV bl.a. skrive HD med speciale i afsætning. Det samme gælder forkortelsen PDE, der fortæller om en international uddannelse for erhvervsledere i Schweiz.

Iet par år fra 1972 til 1974 var han marketingkonsulent hos ISS. Derefter fulgte en periode som først marketingchef og derefter direktør for det Haustrup-ejede firma Tekst & Tryk A/S i Vedbæk, inden han for 25 år siden endte på hjemmebanen hos det nuværende Plus Pack AS. Via job som direktionssekretær og marketingdirektør efterfulgte Steen Haustrup i 1985 sin far i direktørstolen.

Siden har han været frontfigur, og til en af de markante begivenheder hører flytningen af produktionen i Odense. Forholdene i de gamle bygninger på Tolderlundsvej ved havnen midt i byen var for trange og utidssvarende trods løbende fornyelser og investeringer.

I 2001 stod en ny fabrik på næsten 20.000 kvadratmeter til rundt regnet 100 millioner kroner færdig i den sydlige del af byen, behørigt udsmykket af kunstneren Per Arnoldi. Plus Pack AS var godt rustet til fremtiden.

Flytningen foregik dog ikke uden omkostninger. Netop i den periode blev konkurrencen skærpet, og selskabet oplevede faldende tal med både omsætning og overskud.

Det varede dog kun ganske få år, før Plus Pack AS kom på ret køl igen. Steen Haustrups medicin virkede. Han satsede på at øge konkurrenceevnen med produktudvikling og en forbedret effektivitet på alle områder.

Æren for at få skuden vendt deler han gerne med de ansatte. Som moderne chef i spidsen for en international koncern har han altid satset på at have medarbejderne med i udviklingen. Det er sjældent tilstrækkeligt at træffe forkromede beslutninger på direktionsgangen. Samarbejde på alle niveauer er nødvendig for at opnå de bedste resultater, mener han.

Topplaceringen i fremstilling af emballage til fødevarer i Europa hænger også sammen med, at Steen Haustrup står for en ekspansiv linje med opkøb af konkurrerende virksomheder i andre lande. Den hjemlige direktørtitel kan suppleres med managing director i Belgien, Geschäftsfürer i Tyskland samt president i Frankrig.

Dertil kommer, at han er formand for Plus Pack-selskaber i flere andre lande og tager vare på adskillige tillidsposter inden for emballageindustrien. Han sidder i hovedbestyrelsen for Dansk Industri

Lokalt har Steen Haustrup ladet sig engagere som næstformand for kunstcentret Brandts, i bestyrelsen for Den Fynske Forskerpark og siden 2005 som formand for Nordfyns Tolvmandsforening. Dertil kan lægges en bestyrelsespost i Søby Gods A/S.

Det sidste hænger sammen med, at familien for nogle år siden valgte at vende storbyen Odense ryggen for at flytte ind på Søby Gods ved Haarby.

Godset ligger midt i en skøn natur med egen sø. Med ikke mindst fruen Susanne som en utrættelig inspirator og igangsætter har familien ofret penge, tid og kræfter på at gøre godset til et moderne bolig og et tidssvarende landbrug med respekt for stedets historier og traditioner.

Reception tirsdag den 1. august kl. 13-15.30 hos Plus Pack AS, Energivej 40, Odense S.

I front med emballage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce