I en klasse for sig

Den tidligere engelske landsholdstræner i fodbold Sven-Göran Eriksson fylder 60 år tirsdag.

I en klasse for sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: I kategorien skandinaviske toptrænere har Sven-Göran Eriksson et CV, der er i en klasse for sig selv. Svenskeren, der tirsdag fylder 60 år, har vundet nogle af de største titler, tjent kæmpe millionbeløb, men har også været en tur gennem den engelske tabloidpresse, som ingen misunder ham.

Som fodboldspiller drev han det aldrig til noget bemærkelsesværdigt, men i trænerfaget var der succes fra første færd. Han gjorde IFK Göteborg til mester, pokalvinder og vinder af UEFA Cuppen. Siden gjorde han også portugisiske Benfica til mester og pokalvinder samme år, og i 2000 vandt han det italienske mesterskab samt UEFA Cuppen med italienske Lazio.

Da han i 2001 blev verdens bedst betalte landstræner og fik ansvaret for de bedste engelske spillere, skulle succesen fortsætte, men det blev fem meget hårde år for svenskeren - ikke mindst på grund af de aggressive engelske medier.

På et tidspunkt havde Eriksson og direktøren for det engelske fodboldforbund begge en affære med den samme ansatte ved fodboldforbundet. Direktøren sendte forbundets pressetalsmand i byen for at lække historien om Erikssons affære til en avis, mod at direktøren ikke selv blev nævnt. Hele historien slap dog ud, direktøren blev fyret, og Erikssons dage som engelsk landstræner sluttede i 2006, da han for tredje slutrunde i træk ikke fik succes.

Så skulle man tro, at Eriksson ville rejse så langt fra de engelske medier som muligt, men efter bare et års pause tog han forud for denne sæson imod et tilbud om at blive træner for Manchester City. Et halvt år inde i sæsonen ligger Manchester City bedre placeret end længe og spiller med om kvalifikation til de eftertragtede internationale turneringer. (ritzau)

I en klasse for sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce