Hvilshøj skifter spor


Hvilshøj skifter spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 10 år i Folketinget siger den 38- årige tidligere minister farvel til politik

En af Folketingets garvede politikere er så småt ved at sige farvel til sine 178 kolleger for at begynde et nyt liv uden for Christiansborgs tykke mure.

Det er Venstres Rikke Hvilshøj, som efter 10 års tjeneste i Folketinget har fået job ude i det pulveriserende erhvervsliv.

Hun er netop blevet ansat som markedsdirektør i Dansk Erhverv og tiltræder i den store interesseorganisation den 18. august.

- Selvfølgelig er det vemodigt at sige farvel, men jeg finder, at tiden er inde til at skifte spor. Jeg har haft 10 rigtig gode år i Folketinget, og selvfølgelig vil Venstre og det politiske liv fortsat fylde meget i mit hjerte, siger Rikke Hvilshøj til Stiftstidende.

Den 38-årige kommende markedsdirektør er disse dage ved at rydde sit kontor, så hun kan følge sine kolleger på sommerferie i næste uge og gøre plads til sin afløser. Herefter står kalenderen på en lang spmmerferie med bl.a. en uge i Frankrig, og hun har lovet børnene, at det i år bliver uden politik.

Rikke Hvilshøj har siden 1998 været gift med kommunikationschef Karsten Anker Petersen, og parret har børnene Annelouise og Alexander.

Familien bor i Greve syd for København, og huset på den ellers fredelige vej blev i juni 2005 kendt langt uden for landets grænser. Gerningsmænd anrettede en nat brandattentat mod Rikke Hvilshøj og hendes lille familie, mens de sov i hjemmet.

Politiet arbejdede med den teori, at motivet kunne være politisk motiveret, for Rikke Hvilshøj var da integrationsminister. Til alt held slap familien uskadt fra hændelsen, som aldrig er blevet opklaret.

Den lille, spinkle lyshårede politiker afløste til manges overraskelse partifællen Bertel Haarder på den omblæste ministerpost i februar 2005. Hun blev dermed skydeskive fra både det politiske højre og venstre, fra store dele af pressen og fra advokater for bl.a. irakiske asylsøgere, som følte sig klemt i regeringens stramme udlændingepolitik.

I november i fjor meddelte Rikke Hvilshøj så, at hun trak sig som minister. Hun antydede samtidig, at hun andre ambitioner end at være med i politik, og det er dem, hun søger at indfri i Dansk Erhverv.

Rikke Hvilshøj er født i Århus, tilbragte to barndomsår i Iran og blev som 27-årig cand. polit. fra Københavns Universitet. Som 20-årig blev hun formand for VU på Frederiksberg, og i 1994 tog hun hul på en otte år lang karriere som medlem af Frederiksberg Kommunalbestyrelse.

Her var hun rådmand 1998-2001 samtidig med, hun var medlem af Folketinget. Hun magtede med stor flid at forene de to tunge poster og var tilmed ordfører for boligpoltik og ligestilling.

Som ganske grøn politiker formåede Rikke Hvilshøj i 2002 at blive sommerens - og dermed den politiske agurketids - hovedperson. Hun foreslog ganske klart, at de 14 amter blev nedlagt.

Det skabte stor furore bl.a. hos mange Venstre-borgmestre, der den følgende tid havde et horn i siden på det "løsgående missil". I dag må de erkende, at hendes sommerballon er den barske virkelighed.

Siden 2002 har Rikke Hvilshøj lagt alle sine politiske kræfter i Folketinget og bl.a. været erhvervsordfører og finanspolitisk ordfører. Hun var en periode formand for Folketingets Erhvervsudvalg, og har fra dette arbejde hentet en god ballast til nu fremover at skulle arbejde for de 20.000 medlemsvirksomheder, der er samlet i Dansk Erhverv.

- Jeg kommer til en moderne organisation, der har styrken til at hjælpe sine medlemmer i et hårdt konkurrencepræget marked. Et vækstområde som serviceerhvervene er et vækstområde, der både eksporterer og bruger underleverandører fra hele verden, har brug for, at der er fokus på deres rammebevillinger og at de sikres rådgivning og deling af viden, siger Rikke Hvilshøj.

Om hun en skønne dag vil søge et politik comeback tør hun slet ikke spå om.

- Lige nu har jeg ingen planer om at vende tilbage, lyder hendes korte kommentar.

Hvilshøj skifter spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce