Huskede sig til en million

Den 92-årige Lis Gudbrand gjorde sammen med sit barnebarn, 41-årige Søren Gudbrand rent bord, da de mandag aften vandt en million kroner i "Hvem vil være millionær" på TV 2.
Foto: Robert Wengler

Huskede sig til en million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GEVINST: 92-årige Lis Gudbrand og barnebarnet, 41-årige Søren Gudbrand gjorde rent bord, da de vandt en million i quizzen "Hvem vil være miliionær"

Hvilket af disse ugeblade er ældst? A: Alt for Damerne. B: Billed Bladet. C: Hjemmet. D:Anders And & Co.?

Uden at fortrække en mine svarede 92-årige Lis Gudbrand og hendes barnebarn, 41-årige Søren Gudbrand C og gjorde dermed rent bord og indkasserede en million kroner til deling i "Hvem vil være millionær" mandag aften på TV 2.

Det var fjerde gang i quizzens historie, at den store gevinst blev udbetalt, og jublen ville da heller ingen ende tage.

- Det var helt uvirkeligt, da Peter Kær sagde, " så er vi færdige for i dag. I har vundet en million". I et kort øjeblik havde jeg da også stor lyst til at bryde ud i sang. Men tænk nu, hvis jeg ikke kunne huske teksten. Det ville være for pinligt, fortæller Lis Gudbrand, der med sine 92 år er den hidtil ældste deltager i "Hvem vil være millionær".
Jubelen ville ingen ende tage, da Lis og Søren Gudbrand svarede rigtigt på spørgsmålet til en million.
Jubelen ville ingen ende tage, da Lis og Søren Gudbrand svarede rigtigt på spørgsmålet til en million.
Foto: TV 2

Ville vinde

Det var Søren Gudbrand, der efter lidt overtalelse fik sin mormors accept og kunne tilmelde parret til specialudgaven af quizprogrammet - "Mig og min Bedste".

Lis Gudbrand havde ellers sagt nej, da hun ikke følte sig fysisk på toppen efter en drøj omgang influenza. Men efter lidt betænkningstid gav hun efter, for hvis hun kunne hjælpe barnebarnet af med en stor studiegæld, ville hun godt være med.

- Selvfølgelig gik vi efter at vinde mange penge, røber Lis Gud-brand. For det ville da være bittert kun at gå hjem med 5000 kroner.

Trods voldsom nervøsitet, som kun de færreste bemærkede, var der ingen vaklen, da Lis og Søren Gudbrand som det andet par gik på scenen forrige mandag.

Da programmet sluttede, havde de besvaret de første ti spørgsmål et efter et uden at bruge en eneste livline. På præmiekontoen stod der 50.000 kroner, så da Peter Kær spurgte, om de ville komme igen næste uge, var det lige før Lis Gudbrand sagde nej tak.

- Jeg havde været oppe siden klokken seks om morgenen, havde været ved frisør og sammen med familien kørt til København. Det var ærlig talt anstrengende, og jeg havde absolut ikke lyst til gøre det om. Men programmet skulle optages samme dag, og i pausen blev vi beværtet på alle leder og kanter, så min nervøsitet forsvandt fuldstændig, fortæller hun.

De sidste fem spørgsmål gik også forholdsvis glat, kun på spørgsmålet om hvem der ikke har været All England Mester, kom de i tvivl og måtte bruge to livliner.

God hukommelse

Lis Gudbrand er tidligere lærer fra Henriette Hørlücks Skole i Odense, hvor hun i mere end 20 år underviste i håndarbejde, gymnastik, formning og almindelige skolefag.

Sin høje alder til trods passer hun stadig selv huset i Odense, og følger levende med i livet omkring hende. De tre børn, otte børnebørn og 13 oldebørn er flittige gæster i hjemmet, og så er hun, som Peter Kær udtrykte det, et omvandrende leksikon med en utrolig viden.

Hun har altid læst meget og har en hukommelse, som mange misunder hende. Hun kan stadig huske mange af navnene og familierelationerne på sine gamle elever.

Og så er hun i øvrigt ikke bange for at kaste sig ud i nye eventyr. Som 85-årig sprang hun for eksempel ud med faldskærm.

Ingen fest

På spørgsmålet om, hvad hun skal bruge sin del af milliongevinsten på, svarer hun uden tøven.

- De skal blandt andet bruges til at få restaureret gamle familiebilleder, og måske bliver der også råd til en ny havesofa. Resten skal sættes i banken, siger Lis Gudbrand, og vil ikke afvise, at der måske også skal holdes en lille familiefest.

- For vi var alt for trætte til at fejre det mandag aften. Det eneste vi havde overskud til, var at ringe til vores livliner, der sad stand by ved telefonerne.

Huskede sig til en million

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce