Lambda-formand Sarah Baagøe [Bloed retur]Petersen arbejder med hjemløse
Lambda har fået sin nye café i Brogade efter tre års hjemløshed, og nu gælder det synlighed og samarbejde med resten af kulturen i Odense.

Sarah Baagøe Petersen, formand for Lambda, vil have foreningen for bøsser og lesbiske i spil med resten af den kulturelle scene, og det var baggrunden for weekendens "Mangfoldig Homo" på blandt andet Ove Sprogøes Plads med stand up og drag queen-banko.

- Mange ikke-homoer er forudindtagede om os, og vi skal samarbejde med andre uden for vores egen lille andedam - for eksempel Kulturmaskinen, fastslår 30-årige Sarah Baagøe Petersen.

Arbejder med hjemløse

Hun har med et enkelt års afbrydelse været formand for Lambda siden 2004, arbejder som socialpædagog på forsorgshjemmet St. Dannesbo og bor i Skibhuskvarteret - pt. som single - med hunden Niki og katten Athene, begge dyr opkaldt efter den græske sejrsgudinde.

Sarah Baagøe Petersen glæder sig over, at Odense Kommune støttede weekendens homodage med 6000 kroner og pr-materiale. Med arrangementet vil foreningen af bøsser og lesbiske fortælle borgerne i Odense, at de laver andet end at kæmpe for deres rettigheder.

- Synlighed er en meget vigtig ting for os, og med det her arrangement sætter vi fokus på den gode historie omkring homoseksuelle, siger Sarah Baagøe Petersen.

Overskuddet fra weekenden gik til Læger uden Grænsers arbejde med hivsmittede.

- Vi er nået langt med tolerance i Danmark, og der er nogen, som er værre stillet andre steder i verden, begrunder Sarah Baagøe Petersen.
  • Fyens Stiftstidende