Hun har svinget flere hamre

Jette Gottlieb med rød baggrund.

Hun har svinget flere hamre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Jette Gottlieb, som i dag fylder 60 år, fik ret: Enhedslisten har siden 2001 været sat uden for politisk indflydelse under VK-regeringen, efter ellers at have været en del af SR-regeringens parlamentariske grundlag i 1990'erne.

Selv har den tidligere VS'er, siden hun blev politisk aktiv på venstrefløjen som 14-årig, ellers det meste af tiden måttet leve med at stå på sidelinjen i dansk politik.

Blandt andet skabte det stor opmærksomhed omkring Jette Gottlieb, da hun sammen med 11 andre trafikaktivister i 1997 malede københavnske kantsten gule for at gøre opmærksom på, at bilister parkerede for tæt ved byens vejkryds, uden at politiet greb ind. Den aktion fik Jette Gottlieb en hærværksdom for.

Som gymnasielærer og uddannet tømrer var det da også med en noget anderledes bagage, at hun for alvor trådte ind på den politiske scene ved folketingsvalget i 1994. Det var derfor også et naturlig valg, at hun vendte tilbage til tømrergerningen i efteråret 2002, efter at hun måtte træde ud af Folketinget for Enhedslisten på grund af partiets rotationsregel om maksimum at sidde otte år som politiker i tinget.

Afskeden med Folketinget var dog ikke en afsked med politik. Jette Gottlieb, der bor i kollektiv på Christianshavn, skiftede Christiansborg ud med Københavns Rådhus og Borgerrepræsentationen. Da muligheden for at blive Enhedslistens overborgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2005 endda bød sig til, takkede Jette Gottlieb dog nej. Hun var - og er - færdig med at være fuldtidspolitiker.

I dag har Jette Gottlieb dog lagt hammeren fra sig og arbejder som A-kasseleder og fagforeningskasserer i tømrernes fagforening Træ-Industri-Byg. række (ritzau)

Hun har svinget flere hamre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce