Hun har fingre i 1000 plader

Arne Christensen fylder 40 år lørdag.

Hun har fingre i 1000 plader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 år: Som halvpart i duoerne Laban og Lecia & Lucienne har Lecia Jønsson slået sit navn fast blandt de fremmeste på den danske popscene.

I dag fylder hun 60 år - et lille halvt århundrede, efter at hun som 12-årig sammen med lillesøsteren Lucienne vandt en amatørkonkurrence på Damhuskroen i Rødovre. Siden er det bare gået derudad for Lecia med medvirken på omkring 1000 plader.

Efter en årrække i grupperne Telstars og Scarlets og som "juhu"-piger hos f.eks. Grethe og Jørgen Ingmann, Birthe Kjær, Peter Belli og Bjørn Tidmand, startede søstrene Lecia og Lucienne for sig selv i 1973. Numre som "Rør ved mig" og "Waterloo" blev kæmpesucceser og søstrene hittede de følgende år på dansktoppen med flere sange.

Duoen blev opløst i 1981, da Lecia blev den kvindelige halvpart i Laban sammen med Ivan Pedersen. I de følgende syv år solgte de millionvis af plader verden over og opnåede at komme på den amerikanske Billboard-hitliste i 1986 og 1987. Numre som "Hvor ska' vi sove i nat", "Jeg ka' li' dig alligevel" og "Kold som is" er gået over i dansk pophistorie.

Laban blev opløst i 1988, da Lecia Jønsson tog fat på at udsende soloplader i country-jazz-genren og i flere omgange deltog i dansk Melodi Grand Prix med en andenplads som bedste resultat.

Fra 1992 valgte Lecia Jønsson at tage en pause fra offentlighedens søgelys for at hellige sig komposition og prøve at være "ansat" som idékunstner og tegner på Gutenberghus/Egmont. Her skrev hun også historier til Walt Disneys produktion af Dumbo bøger i Europa.

Efter et par år begyndte musikken at trække igen, og nu var det jazzen, der havde fat i hende. Lecia Jønsson, som bor i Ishøj, har de senere år indspillet jazzplader med nogle af Danmarks fineste jazzmusikere og har holdt koncerter i blandt andet Tivoli.

I 2004 etablerede hun sit eget produktion/pladeselskab, Creative Management og CMA Records. (ritzau)

Hun har fingre i 1000 plader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce