Hun er sit eget brand


Hun er sit eget brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

58-årige Gun-Britt Zeller regnes for en af Danmarks bedste frisører, og det mål har hun nået gennem hård træning

"Gun-Britt Copenhagen - London - New York City" står der på websitet, der selvfølgelig bare hedder:

www.gunbritt.dk.

Den 58-årige Gun-Britt Zeller er en af de få personer, hele Danmark er på fornavn med. Det er de også i internationale frisørkredse.

For Gun-Britt Zeller er uomtvisteligt en af Danmarks bedste frisører og har været det i flere årtier. Men hun er også en dygtig forretningskvinde. I 2006 blev Gun-Britt kåret som et af landets mest cool brands af den internationale organisation SuperBrands.

Hun er indehaver af fire saloner - tre i centrum af København og en fjerde i Hellerup. Derudover er hun ofte i London og New York - både for at få inspiration, men også for at servicere den eksklusive kundekreds, hun har. Blandt andet på Shiseido's på Fifith Avenue i New York, hvor hun i 2003 blev gæstefrisør.

Allerede inden hun åbnede sin egen salon, begyndte kendte kunder at strømme til for at blive klippet af Gun-Britt. Først var det Erik og Margit Brandt, snart fulgte skuespillere og sangere.

De ville ikke slippe hende, da hendes plan var at lære mere i Paris. I stedet besluttede hun at åbne sin egen salon i 1976. Året efter havde salonen rundet 10 ansatte.

Det gik og går stadig stærkt for en pige med svenske aner, der som 13-årig fik frisørlæreplads i Aalborg i 1963, og tre år senere vandt Danmarksmesterskabet.

Med svendebrevet og store ambitioner i bagagen tog hun toget til København og blev i 1972 ansat hos Helmersen.

Men det var mødet med den engelske mesterfrisør Vidal Sassoon i Bella Centret, der gav hende lyst til at lære mere om klipning. Det gjorde hun hos ham i London samtidig med, hun passede sit job i København.

Gun-Britt Zeller er gift med skuespilleren Torben Zeller. De har ingen børn.

Hun har gennem hele karrieren - på 45. år - tilstræbt at dygtiggøre sig gennem træning, masser af træning.

Derfor er hendes 40 ansatte og 16 elever også i London fire gange om året, hvor de går på Vidal Sassoons skole.

Hun er kendt for at kræve meget af sine medarbejdere, hvad angår faglig dygtighed og engagement. Assistenterne trænes ugentligt i nye teknikker.

- Der er sket meget inden for vores fag, siden jeg var i lære. Dengang havde frisørfaget lavstatus, hvor man sagde, at hvis man ikke kunne blive til andet, kunne man jo altid blive frisør.

- Mit mål har gennem årene været at højne fagets anseelse. Men respekt opnår man kun, hvis man er dygtig. Der mente jeg og mener stadig, at alfa og omega i vores fag er at følge med i udviklingen og dygtiggøre os, forklarer hun på sit website.

Det er også årsagen til, at hun i modsætning til mange andre frisører ikke er brændt ud efter få år i branchen.

- Efter så mange år i branchen ved jeg, at hemmeligheden ved at vedblive at være en god frisør består i at bevare gejsten. Problemet med at føle sig uinspireret og udbrændt kender jeg også til. Kun ved at hente ny inspiration blandt fagfæller føler jeg, at jeg yder mit bedste. Det kommer jo i sidste ende kunderne til gode, fortæller hun.

Derfor etablerede hun samtidig med sin salon klippeskolen "Art of Cutting". Her holder hun kurser for færdiguddannede frisører fra ind- og udland, der bliver undervist i de nyeste klippe- og farvetendenser.

For nogle år siden lancerede hun hårpleje- og stylingserien GB by Gun-Britt med alt lige fra shampoo over hårnåle til børster.

En ægte kendis blev Gun-Britt Zeller, da hun i tre år hver torsdag morgen gav en ganske almindelige kvinde for åben skærm i TV2's "Go'Morgen Danmark" filmstjernelook.

Sammen med makeup-artist Dennis Knudsen, der det sidste år var med på Make Over-holdet, udgav hun i 2006 en bog med billeder og beskrivelser af alle de kvinder, der har været under kærlig behandling.

Gun-Britt forstod som frisør tidligt, at hver kunde har en personlighed, der skal udtrykkes ved hjælp af tidens tendenser inden for klipning, farvning og styling.

- Èt er at skabe et ydre look, noget andet at arbejde med mennesker og forstå deres drømme. Det er vigtigt at man kan vejlede en kunde til at blive mere smart og skøn at se på, uden at vedkommende mister sin personlighed, mener hun.

Som 58-årig er Gun-Britt Zeller med sit lange, blanke grå hår den bedste reklame for sit brand.

Gun-Britt er en af de 130 udstillere på livsstilsmessen The Wining & Dining Fair 1.-3. februar i Odense Congress Center.
Fakta
Gun-Britt Zeller, født 1949.

Frisør og indehaver af fire frisørsaloner.

1968 uddannet som frisør. Vinder i løbet af de fem år under uddannelse Danmarksmesterskabet.

1976 åbner hun sin egen salon Gun-Britt samt klippeskolen Art of Cutting.

1998 åbner sin anden salon. Modtager en ærespris for sin indsats i frisørbranchen. Modtager også Håndværkerrådets medalje af borgmesteren i Ravenna, Italien.

1999 åbner tredje salon.

2001 Åbner fjerde salon.

2005 fejrer sit 30-års jubilæum som selvstændig og 42 år i branchen.

2006 Gun-Britt bliver udnævnt som et af landets mest cool brands.

Gift med skuespilleren Torben Zeller.

Hun er sit eget brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce