Hun er Vild med Dans og i Guinnes Rekordbog

Tina Lund og Tobias Karlsson i Vild med Dans på TV2
Foto: carsten sNEJBJERG/POLFOTO

Hun er Vild med Dans og i Guinnes Rekordbog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tina Lund kan i aften komme i sin første dansefinale

I aften kan Tina Lund sikre sig sin første finaleplads i dans. Men det er langt fra første gang, hun er med i kampen om den fremmeste placering.

Hendes medaljeskab bugner af førstepladser. Vundet i ridebanespringning, hvor det er hende, som har kommandoen. I TV 2's Vild med Dans er det hendes svenske partner Tobias Karlsson, der bestemmer takter og variationer.

Tina Lund blev født den 14. januar 1981. Hendes forældre, May-Britt og Flemming, opholdt sig i USA. Faderen var professionel fodboldspiller og havde efter en særdeles succesrig årrække i hollandsk og tysk fodbold valgt at slutte udenlandseventyret i staterne, inden det blev til den endelige afslutning i barndomsklubben B 1903.

De sportslige gener har Tina således ikke fra fremmede. Det blev hestesporten, Tina sammen med sin to år ældre søster Charlotte kastede kærligheden på, og det varede ikke længe, før Tina markerede sig.

Hun var ni år, da hun fik sin første pony. Året efter debuterede hun som springrytter, og som kun 11-årig blev hun for første gang dansk mester. Den placering betød, at Tina Lund fik sit navn i Guinness Rekordbog. Hun var den yngste nationale mester i historien.

Siden har Tina Lund triumferet utallige gange. Det vil være for omfattende at bringe hele hendes meritende cv, men med skal det, at hun ti gange har været dansk mester. De seneste tre titler vundet de seneste tre år. Derudover er det blevet til tre nordiske titler samt et europamesterskab.

Sidstnævnte var også historisk set med nationale briller. Tina Lund var nemlig ikke fyldt 21 år, da hun sikrede sig titlen, så hun blev den yngste dansker, der har prøvet det.

Sideløbende med sin imponerende karriere som springrytter har hun også vist, at hun har ben i næsen på anden vis.

Hun er student og færdiggjorde derpå sin HH fra Handelshøjskolen i Hillerød. Herefter kastede Tina Lund al sin energi på heste.

Familien havde investeret i et stutteri, og desuden gjorde Flemming Lund sig i køb og salg af konkurrenceheste overalt i verden.

I dag holder Lund-dynastiet til på Stutteri Lyngsholm i Strø ved Skævinge på Nordsjælland. Flemming Lund er manager og træner. Døtrene Tina og Charlotte tager sig af udviklingen af de firbenede, mens mor May-Britt tager sig af alt det forefaldne.

I øvrigt morsomt med May-Britt Lund. Hun er og har altid været bange for heste. Alligevel passer hun dyrene med den største omhu. Til gengæld er hun sjældent med ved stævnerne. Fru Lund er simpelt bange for, at der skal tilstøde hendes døtre noget, når de springer.

I Vild med Dans lignede Tina Lund absolut ikke en finaledeltager efter de første runder. Men som det har været tilfældet inden for ridesporten, er det også inden for dans. Hun er vokset gevaldigt med opgaven.

Og under Tobias Karlssons entusiastiske - og nogle påstår kærlige - vejledning, er Tina Lund nu udviklet til noget, der momentvis ligner en sylfide. I fredags dansede parret en smuk vals, hvor Tobias Karlsson som afslutning friede til sin partner. En indstuderet detajle, som Karlsson bagefter følte var den helt rigtige! En finaleplads er derfor slet ikke utænkelig for parret efter aftenens quickstep og paso doble.

Selv om det kræver voldsomt meget fysisk i træningslokalet at være med i Vild med Dans, har Tina Lund på intet tidspunkt slækket på sit arbejde med hestene.

Hun var således i sidste uge et par dage i Odense for at deltage i konkurrencerne ved det store show i Arena Fyn. Herfra rejste Tina Lund igen hjem med topplaceringer. Nu gælder det om at fortsætte successen på tv-skærmen.
Tina Lund og Tobias Karlsson i Vild med Dans på TV2
Tina Lund og Tobias Karlsson i Vild med Dans på TV2
Foto: Thorkild Amdi/POLFOTO
Tina Lund og Tobias Karlsson i Vild med Dans på TV2.
Tina Lund og Tobias Karlsson i Vild med Dans på TV2.
Foto: Thorkild Amdi/POLFOTO
Tina Lund
Tina Lund
Foto: PR

Hun er Vild med Dans og i Guinnes Rekordbog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce