Hun brænder for kunsten

Fotograf: Anders Brohus

Hun brænder for kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BLÅBOG: Museumsinspektør Susanne Thestrup Truelsen, Faaborg Museum har siden hun tiltrådte for 24 år siden gjort det lille museum verdensberømt

HUN BRÆNDER for sit arbejde og kan tale om det i timevis. Museumsinspektør Susanne Thestrup Truelsen, Faaborg Museum er da heller ikke et øjeblik i tvivl om, at hun har verdens bedste job.

Alene det at hun dagligt befinder sig midt i historiens vingesus, omgivet af de berømte fynbomaleres værker i et helt igennem unikt bygningsværk er, efter hendes mening, livgivende på alle måder.

Med stor ildhu, entusiasme og faglighed er det da også lykkedes hende at få sat Faaborg Museum på verdenskortet. Og i dag er museet en af Fyns største turistattraktioner.

For denne indsats og meget mere er hun nu kommet med i Kraks Blå Bog, i øvrigt side om side med sin mand, arkitekt Niels Frithiof Truelsen og svogeren, ambassadør Theiss Truelsen.

SUSANNE Thestrup Truelsen er, trods en opvækst i København, fynbo om en hals. Hun er født i Svendborg for 59 år siden, og flyttede som ganske lille til København sammen med sine forældre.

Efter sin studentereksamen i 1965 valgte hun at læse italiensk og siden kunsthistorie på Københavns Universitet.

I studietiden arbejdede hun blandt andet på Kunst- og Industrimuseet og i det daværende Handelsbanken på Strøget, hvor hun arrangerede udstillinger.

DENNE "mesterlære" gav hende så meget erfaring med formidling, at hun et halvt år før, hun blev mag.art i kunsthistorie, fik tilbudt jobbet som museumsinspektør på Faaborg Museum.

Dengang som eneste ansatte. Nu er der 5 ansatte og flere løst tilknyttede medarbejdere.

Efterfølgende flyttede Susanne Thestrup Truelsen tilbage til Fyn, hvor hun fortsat bor.

I mange år med fast bopæl i Svendborg, men de sidste fire år tæt på skov og strand i Dyreborg .

Her har ægtemanden tegnestue, mens Susanne Thestrup Truelsen er kommet tættere på sit arbejde og byen Faaborg, som hun elsker.

PARRET mødte i øvrigt hinanden på Faaborg Museum kort tid efter, at hun var tiltrådt som museumsinspektør i 1981.

Museet, der indtil 1980 var privatejet af familien Rasmussen, var blevet omdannet til en selvejende institution og skulle opdateres på alle områder.

Bygningerne trængte for eksempel til en omfattende renovering, og arkitekt Niels Frithiof Truelsen blev tilkaldt. Han havde blandt andet tegnet Asger Jorn Museet i Silkeborg og var kendt for sit arbejde med at tegne og renovere museer.

Og ja - efter blot få måneder fandt de to også sammen privat og blev gift. De kan derfor med god ret sige, at de i fællesskab fik bygget museet op fra starten og gjort det til den perle, det er i dag.

NÅRSUSANNE Thestrup Truelsen ikke arrangerer udstillinger, holder foredrag eller rejser ud for at formidle viden om malere som Fritz Syberg, Johannes Larsen og Peter Hansen, slapper hun af med havearbejde.

Desuden holder hun meget af at sy og strikke og ikke mindst at fotografere - en hobby , som hun er blevet meget bidt af de seneste år.

Men malerkunsten - den nøjes hun med at se på. For selv om lysten til at male er der, så kender hun også sine begrænsninger, og kunstner - det er hun altså ikke, siger hun.

Rettelse: I omtalen af Susanne Thestrup Truelsens optagelse i Kraks Blå Bog, var der desværre sat et billede i af kunstneren Pia Schutzmann og ikke af Susanne Thestrup Truelsen.

Hun brænder for kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce